Warren Buffett: Este un moment extraordinar pentru a investi în companiile din Japonia. De ce crede “Oracolul din Omaha” că firmele nipone pot aduce profituri consistente

Warren Buffett: Este un moment extraordinar pentru a investi în companiile din Japonia. De ce crede “Oracolul din Omaha” că firmele nipone pot aduce profituri consistente

Pentru Warren Buffett, al treilea cel mai bogat om al lumii, cu o avere estimată la 50 de miliarde de dolari de către revista americană Forbes, cutremurul din Japonia este genul de eveniment care crează o oportunitate deosebită de a investi în companiile nipone, scrie Reuters.

"Reconstrucţia va lua ceva timp însă nu va schimba viitorul economic al Japoniei", a declarat miliardarul american cu ocazia unei vizite la o fabrică din Coreea de Sud, pe care o deţine prin intermediul unuia dintre fondurile lui de investiţii.

"Dacă eu aş avea acţiuni la companii nipone cu siguranţă nu le-aş vinde. În mod frecvent, din senin, are loc câte un astfel de eveniment extraordinar, care crează o oportunitatea deosebită de a investi. Am văzut cu s-a întâmplat în SUA, am văzut cum s-a întâmplat peste tot prin lume. Nu cred că Japonia va fi o excepţie", a declarat el.

Supranumit "Oracolul din Omaha", Buffett, 80 de ani, este poate cel mai cunoscut investitor din întreaga lume, filosofia lui de afacerii fiind cumpărarea de companii pentru sume rezonabile, eficientizarea lor şi apoi vânzarea lor pentru o sumă considerabil mai mare.

Japonia, a treia mare economie pe plan global, încearcă să aducă sub control situaţia de la centrale nucleară de la Fukushima, a cărei structură a fost afectată serios în urma cutremurului din 11 martie şi a Tsunami-ului care a urmat.

Situaţia din Japonia a tulburat pieţele internaţionale, grupul celor mai puternic industrializate state din lume (G7) orchestrând la finele săptămânii trecute o intervenţie concertată asupra pieţei valutare, pentru a deprecia yenul japonez astfel încât economia să îşi poate reveni prin creşterea competitivităţii la export.

Mai mult pe www.gandul.info

 

 

Versiune mobil | completa