VITEZA pe şoselele României: 100 DE ŞOFERI AMENDAŢI ÎN FIECARE ORĂ şi doi rămaşi fără permis. Plus: TOPUL VITEZOMANILOR

VITEZA pe şoselele României: 100 DE ŞOFERI AMENDAŢI ÎN FIECARE ORĂ şi doi rămaşi fără permis. Plus: TOPUL VITEZOMANILOR

2.300 de şoferi au fost amendaţi zilnic, în 2010, pentru depăşirea vitezei legale. Mai detaliat, statisticile spun că 100 de conducători auto au fost amendaţi în fiecare oră pentru că au apăsat prea mult pe acceleraţie. Tot în fiecare oră, doi şoferi au rămas fără permisul de conducere. Anul 2011 a debutat cu mai multe amenzi pentru depăşirea vitezei.

Poliţiştii de la circulaţie au dat anul trecut peste 850 de mii de amenzi rutiere pentru depăşirea vitezei legale. Potrivit Direcţiei de Poliţie Rutieră, la nivel naţional, în anul 2010, au fost constatate 2.955.869 contravenţii la regimul circulaţiei. Dintre acestea, pentru nerespectarea regimului legal de viteză au fost aplicate 854.944 sancţiuni.

În baza acestor date, rezultă că au fost amendaţi pentru viteză 2300 de şoferi pe zi, adica o sută pe oră. În medie, doi şoferi au fost sancţionaţi pentru depăşirea vitezei legle, în fiecare minut.

Calculele mai arată că doi şoferi au rămas fără permis în fiecare oră, din cauza depăşirii vitezei legale. Dovadă în acest sens sunt cele 21.121 sancţiuni date de poliţişti pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise, cu o medie de 57 pe zi.
Mai mult pe www.gandul.info
 

 

Versiune mobil | completa