UE: De când ar putea fi MAŞINILE INTERZISE în ORAŞE

UE: MAŞINILE ar putea fi INTERZISE în ORAŞE

Autoturismele nu vor mai avea voie să circule în oraşe începând cu 2050, acesta fiind apogeul unui plan "draconic" al UE de a reduce emisiile de carbon cu 60 de procente în următorii 40 de ani, scrie The Telegraph.

Comisia Europeană (CE) a dezvăluit, luni, că doreşte o "schimbare profundă a mijloacelor de transport, până în 2050". În acest sens, se doreşte ca jumătate din călătoriile de peste 300 de kilometri să se facă utilizând trenuri de mare viteză şi nu avioane.

În capul listei de propuneri a CE se află, însă, ideea ca, în 2050, nicio maşină pe benzină sau petrol să nu mai circule în oraşele europene.

Slim Kallas, comisarul UE responsabil cu domeniul transporturilor, a declarat că accizele la combustibili îi vor "forţa" pe europeni să recurgă la alte mijloace de transport. De asemenea, Kallas a promis că "vor urma legi, directive ale Bruxellesului, care vor schimba comportamentul europenilor".

Citeşte şi: Raport CE: 66% dintre europeni şi doar 48% dintre români ar face COMPROMISURI cu privire la VITEZA maşinii pentru a reduce EMISIILE nocive

Asociaţia Şoferilor din Marea Britanie (BDA) a respins propunerea CE, considerând-o "nebunească şi dezastruoasă din punct de vedere economic". "Îi sugerez (n.r. lui Kallas) să se interneze într-un azil de nebuni. Dacă omul ăsta vrea să ne aducă în sapă de lemn, e pe drumul cel bun", a declarat purtătorul de cuvânt al BDA.

Kallas a declarat că scoaterea din uz a tuturor maşinilor pe benzină şi diesel până în 2050 "nu va limita mobilitatea personală şi nu va reduce competitivitatea economică a Europei".

"Uniunea Europeană trăieşte într-un univers paralel, în care poate să interzică folosirea autoturismelor şi să cheltuie miliarde pe mijloace alternative de transport", a declarat Christopher Monckton, membru al partidului UKIP din Marea Britanie, specializat pe probleme de transport.

 

 

Versiune mobil | completa