Timp de două ore nu s-a circulat cu trenul în ţară. Feroviarii au făcut grevă de avertisment

Timp de două ore nu s-a circulat cu trenul în ţară. Feroviarii au făcut grevă de avertisment

Greva de avertisment a feroviarilor s-a încheiat la ora 9.00, trenurile staţionate în gări timp de două ore, pe durata protestului, au plecat spre staţiile finale, traficul pe calea ferată urmând să revină la normal miercuri după-amiază.

Toate trenurile care nu au plecat din staţii până la ora 7.00, când a început protestul feroviarilor, vor fi reprogramate pentru plecare după ora 9.00, iar cele staţionate pe traseu îşi vor continua drumul spre destinaţiile finale.

Casele de bilete au început să vândă legitimaţii de călătorie după ora 9.00. Călătorii care aveau deja bilet cumpărat şi-au putut recupera banii, de la casele care au fost deschise pe toată perioada grevei de avertisment. Mulţi călători care aveau deja bilet cumpărat au preferat să aştepte reluarea circulaţiei trenurilor.

90 de trenuri au fost blocate pe regionala CFR Timişoara

Aproape 90 de trenuri ce ar fi trebuit să plece sau să sosească, miercuri dimineaţă, în staţiile aparţinând Regionalei CFR Timişoara au fost blocate în gări din cauza grevei, iar la ora începerii protestului în Gara Timişoara erau câteva sute de persoane, multe reclamând că n-au fost anunţate despre grevă

Şeful Sindicatului Mişcare-Comercial Timişoara, Petre Stoian, a declarat că greva declanşată de angajaţii CFR între orele 7.00 şi 9.00 afectează 47 de trenuri care ar fi trebuit să plece şi 40 de trenuri care ar fi trebuit să sosească în staţiile aparţinând Regionalei CFR Timişoara.

El a precizat că doar în Gara de Nord din Timişoara greva a afectat circulaţia a circa 16 trenuri. Citeşte mai multe pe www.mediafax.ro.

 

 

Versiune mobil | completa