STEVE JOBS va apărea în public la începutul săptămânii viitoare. Ce va anunţa el

STEVE JOBS şi iCLOUD, vedetele APPLE la conferinţa dezvoltatorilor sursa Mediafaxfoto

Şeful Apple, Steve Jobs, va prezenta noul sistem de operare şi noul serviciu de cloud computing, în cadrul unei conferinţe care va avea loc pe 6 iunie, scrie Yahoo.com.

Aceasta este una dintre puţinele apariţii în public ale lui Jobs, după ce a fost diagnosticat cu o formă rară de cancer la pancreas. În martie, slab, dar plin de energie, şeful Apple a lansat noua tabletă iPad 2, iar, când a apărut în faţa publicului, a fost aplaudat la scenă deschisă de toţi cei care se temeau pentru sănătatea lui.

"Este un semn bun că e suficient de sănătos încât să fie acolo şi să participe", a declarat analistul Andy Hargreaves, de la firma de securitate Pacific Crest. "Totuşi, nu e o mare surpriză", a adăugat el, având în vedere că Jobs a fost prezent şi la alte momente-cheie ale Apple, în ciuda problemelor medicale.

Ce lansează Apple

Firma lui Jobs plănuieşte să lanseze, în cadrul conferinţei, versiuni îmbunătăţite ale sistemelor de operare pentru Mac-uri (noul upgrade se va numi Lion), dar şi pentru iPhone şi iPad (iOS 5).

În plus, scrie Yahoo, de obicei Apple anunţă noile modele de smartphone în jurul acestei perioade a anului, dar surse din interior spun că iPhone 5 va apărea în septembrie 2011. .

Însă "vedeta" conferinţei va fi, cu siguranţă, noul serviciu de cloud computing, numit iCloud, care va oferi utilizatorilor posibilitatea de a stoca fişiere pe internet.

Pe Wall Street se speculează că noul produs Apple le va permite utilizatorilor să stocheze şi să redea muzică. Surse apropiate de Apple spun că firma lui Jobs ar fi semnat deja contracte cu trei sau patru mari companii de înregistrări.

 

 

Versiune mobil | completa