Spania: Cel puţin 120 de români, arestaţi miercuri, într-o acţiune Europol

Spania: Cel puţin 120 de români, arestaţi miercuri, într-o acţiune Europol

Cel puţin 120 de români au fost arestaţi, miercuri, în Spania, în cursul unei operaţiuni internaţionale împotriva falsificării şi utilizării frauduloase a cardurilor de credit, coordonată de Europol.

Potrivit site-ului publicaţiei L'Opinion de Murcia, arestările au avut loc în Murcia, Valencia, Tarragona, Malaga, Huelva, Insulele Canare şi Madrid, alte arestări având loc în Irlanda şi România.

Agenţii de poliţie din Alicante au arestat marţi cel puţin 15 români la Benidorm, Caple, Alfaz del Pi, Rorrevieja şi San Xavier (Murcia) şi au confiscat echipamente utilizate pentru falsificarea cardurilor de credit. Operaţiunea se afla încă în desfăşurare marţi seara, iar autorităţile nu exclud posibilitatea efectuării unor noi arestări.

Printre suspecţii reţinuţi în provincia Murcia se află atât membri ai reţelei de falsificare a cardurilor, cât şi persoane care au folosit carduri false pentru a face cumpărături. Toate persoanele reţinute au fost transferate la Comisariatul Nord, unde sunt interogate, înainte de a fi puse la dispoziţia procurorilor.

Operaţiunea poliţiei, la care au participat circa 100 de poliţişti la Valencia, 80 la Castellon şi alţi 40 la Alicante, a fost declanşată la ora 6 dimineaţa. Cei mai mulţi suspecţi - 28 - au fost reţinuţi la Valencia, unde reţeaua dispunea de circa zece locuinţe şi unde trăiau trei dintre liderii acesteia.

Cel puţin şase dintre suspecţii reţinuţi sunt femei, însă se pare că majoritatea aveau numai misiunea de a masca activităţile bărbaţilor şi nu erau direct implicate în falsificarea de carduri.

Poliţia urmează să analizeze toate documentele şi zecile de hard-disk-uri confiscate, însă surse autorizate afirmă că reţeaua era formată din mai multe grupări cu legături între ele şi a clonat şi falsificat mii de carduri. Pentru moment, nu există o estimare a pagubelor financiare provocate de activitatea reţelei.

Pe de altă parte, conform Biroului de presă al Poliţiei Române, pe teritoriul României nu s-au făcut arestări în cazul operaţiunii din Spania împotriva falsificării şi utilizării frauduloase a cardurilor de credit, în cadrul căreia au fost arestaţi peste o sută de români în mai multe localităţi spaniole.

"Este o acţiune a autorităţilor spaniole. Până în prezent nu există arestări în România", a precizat, pentru MEDIAFAX, Biroul de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Totodată, Poliţia Română confirmă că pe teritoriul spaniol, în cadrul acestei acţiuni, aflată încă în desfăşurare, au fost arestaţi mai mulţi cetăţeni români.

Acţiunea a fost declanşată în cooperare cu Poliţia Română, în ea fiind implicaţi, încă de acum opt luni, doi ofiţeri de la Direcţia de Investigaţii Criminale a IGPR.


 
Tag-uri:
spania
,arestari

 

Versiune mobil | completa