Sibienii nu se mai pot căsători sâmbăta. Sprijinul la întemeierea familiei nu se mai acordă

Sibienii nu se mai pot căsători sâmbăta. Sprijinul la întemeierea familiei nu se mai acordă

Serviciul Stare Civilă nu va mai oficia cununii civile la sfârşitul săptămânii. Măsura a fost luată în urma întrării în vigoare a ordonanţei care reduce numărul de anajaţi şi salariile angajaţilor din administraţia publică locală.


"Până acum am cerut angajaţilor să oficieze căsătorii şi sâmbăta, chiar dacă aceste ore nu erau remunerate sau compensate. În contextul deciziilor guvernului de a diminua şi mai mult personalul şi salariile angajaţilor rămaşi, oficierea căsătoriilor civile în zilele de sâmbătă nu mai este posibilă", a declarat primarul Klaus Iohannis.

Căsătoriile civile programate pentru data de 3 iulie şi respectiv 10 iulie vor fi oficiate, dosarele pentru acestea fiind preluate înainte de intrarea în vigoare a actului normativ menţionat (termenul de depunere a dosarului fiind de 10 zile înainte de încheierea căsătoriei).

Programul de preluare a dosarelor de căsătorie şi de oficiere a acestora va fi următorul:

- dosarele pentru căsătorie vor fi preluate în zilele de luni, marţi şi miercuri (explicaţie: dacă s-ar prelua dosare şi în zilele de joi şi vineri, atunci cele 10 zile până la oficiere s-ar împlini sâmbăta şi duminica, când nu se mai oficiază căsătorii civile);
- oficierea căsătoriilor se va face în zilele de miercuri (între orele 8 şi 15.30), joi (între orele 8 şi 15.30), vineri (între orele 8 şi 13.30).

O altă modificare adusă de Legea 118/2010 este aceea de eliminare a sprijinului financiar acordat la constituirea familiei. Guvernul a decis astfel, ca începând din data de 3 iulie tinerii căsătoriţi să nu mai primească acest ajutor, echivalentul în lei a 200 de euro. Tinerii care s-au căsătorit până în data de 2 iulie, inclusiv, pot depune cerere pentru acordarea acestui sprijin.

 

 

Versiune mobil | completa