Schiturile situate în munţi au fost dotate cu mijloace proprii de stingere a incendiilor

Schiturile situate în munţi au fost dotate cu mijloace proprii de stingere a incendiilor. Foto: Mănăstirea Cozia, Ovidiu Micsik // Publimedia

Schiturile greu accesibile din judeţul Vâlcea au fost dotate cu mijloace proprii de stingere a incendiilor iar personalul monahal a fost instruit în acest sens, a declarat miercuri, purtătorul de cuvânt din cadrul ISU, căpitan Cătălin Popescu, citat de Agerpres.

'Noi am făcut un control acum la toate lăcaşele de cult, biserici, mănăstiri şi schituri, aproximativ 57, despre care ştim că vor avea o afluenţă mare de turişti în perioada Paştelui. Evident că am găsit şi nereguli dar care au fost îndreptate, pentru că scopul nostru este prevenţia. Mai mult, am efectuat şi nişte instructaje pe linia stingerii incendiilor cu personalul cleric pregătit în acest sens. În judeţul Vâlcea sunt însă schituri aflate în munţi, greu accesibile, aici încă de anul trecut împreună cu personalul monahal au fost puse la punct dispozitive şi mijloace de intervenţie pentru primă fază, în cazul izbucnirii unui incendiu, până la sosirea unui echipaj al pompierilor', a precizat căpitan Cătălin Panait.

În aceste condiţii se află schiturile Pătrunsa, Frăsinei, Stânişoara, Arnota, Surpatele, Pahomnie, lăcaşe de cult aflate în zone greu accesibile, dar unde au fost montate pompe de apă şi alte mijloace de intervenţie împotriva incendiilor.

Şi în municipiul Râmnicu Vâlcea, la cele două catedrale unde în medie participă de înviere mii de cetăţeni, ISU are pregătite două autospeciale de intervenţie.

Acelaşi lucru s-a avut în vedere şi la Mănăstirile Cozia, Hurezi, Bistriţa, Dintr-un Lemn, Turnu, Govora, Ostrov, Iezer, unde cadre ale ISU vor asigura în noaptea de Înviere măsurile de apărare împotriva incendiilor.

 

 

Versiune mobil | completa