Scandal cu sex şi simboluri naziste legat de sigla Olimpiadei 2012 de la Londra

Scandal cu sex şi simboluri naziste legat de sigla Olimpiadei 2012 de la Londra

Logo-ul ales de organizatorii Jocurilor Olimpice 2012, care vor avea loc la Londra, a starnit numeroase controverse, scrie www.stirileprotv.ro.

Publicatiile britanice au scris ca logo-ul reprezinta o partida de sex oral, altii au regasit in sigla semnul svasticii, in timp ce iranienii spun ca reprezinta cuvantul Zion, termen biblic care face referire la Ierusalim. Din punctul de vedere al Iranului cuvantul se refera la principalul dusman, Israel.

Este cunoscuta aversiunea iranienilor atunci cand vine vorba de Israel. La Jocurile Olimpice din 2008, de la Beijing, inotatorul iranian Mohammad Alirezaei s-a retras din competitie pe motiv ca era bolnav. S-a spus insa ca adevaratul motiv a fost faptul ca la intrecere a participat si un reprezentant din partea Israelului, Tom Be'eri.

Purtatorul de cuvant al Comitetului International Olimpic a raspuns acuzatiilor, spunand ca logo-ul reprezinta "Londra 2012" si ca nu are nicio legatura cu Zion.

Exista voci care spun ca sigla ar reprezenta svastica pozitionata langa ceea ce ar face trimitere la o partida de sex oral intre doua personaje din celebrul serial "The Simpsons".

Mai mult, ziaristii britanici chiar au identificat-o pe cea care face gestul in persoana Lisei Simpson.

Pe baza acestor acuzatii, au fost stranse aproape 35.000 de semnaturi pentru ca logo-ul sa fie schimbat.

 

 

Versiune mobil | completa