România, în faţa scenariului unui cutremur de proporţii. Află câte victime ar fi şi zonele vulnerabile

România, în faţa scenariului unui cutremur de proporţii. Află câte victime ar fi şi zonele vulnerabile

În cazul producerii unui cutremur cu magnitudinea peste 7 grade pe scara Richter, autorităţile susţin că în Bucureşti, după cel mai pesimist scenariu, ar muri 500.000 de persoane. După cum a afirmat primarul Sorin Oprescu, datele provin dintr-un studiu american.

● Potrivit statisticilor municipalităţii, peste 100 de imobile sunt încadrate în clasa I de risc seismic şi s-ar putea prăbuşi la un seism de peste şase grade pe scara Richter.

● Majoritatea clădirilor cu bulină roşie sunt construite înainte de 1950 şi sunt situate în Centrul Istoric, pe Bulevatdul Magheru, Calea Victoriei sau Brezoianu.
● În clasa II de risc seismic sunt incluse aproximativ 300 de imobile din zona Griviţei, Unirii, Obor sau Pache Protopopescu. Specialiştii susţin că aceste imobile nu se vor prăbuşi, dar vor suferi avarii serioase.
● Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu nu exclude nici posibilitatea ruperii barajului de la Ciurel, situaţie în care "cotele de apă ajung până la etajul 3 al Spitalului Universitar. La fel, de-a lungul cheiului Dâmboviţei, stânga-dreapta, aproape 800 de metri".
● Din acest an, bucureştenii din blocurile cu bulină vor primi truse individuale de supravieţuire. Citeşte mai multe pe www.gandul.info.

 

 

Versiune mobil | completa