RĂZBOIUL DIN LIBIA: ALIAŢII BOMBARDEAZĂ REŞEDINŢA LUI GADDAFI. PLUS: CUM A FOST ŞCOLIT FIUL LUI GADDAFI DE AMERICANI, PE BANII LOR - GALERIE FOTO

RĂZBOIUL DIN LIBIA: ALIAŢII BOMBARDEAZĂ REŞEDINŢALUI GADDAFI. PLUS: CUM A FOST ŞCOLIT FIUL LUI GADDAFI DE AMERICANI, PE BANII LOR - GALERIE FOTO

Un fotograf a surprins mai multe bombe care au explodat în zona bine păzită a reşedinţei lui Gaddafi şi a altor ţinte militare. Americanii au lansat 22 de rachete Tomahawk asupra Tripoliului, în ultimele două zile, scrie Daily Mail.

Între timp, rebelii anti-Gaddafi au fost opriţi să intre în Capitală, fiind atacaţi cu rachete şi tancuri de armata liderului libian. Opoziţia cere în continuare ajutor internaţional.

Aceasta este una dintre imaginile care ar trebui să îl îngrozească pe Muammar Gaddafi, scrie Daily Mail. Jurnaliştii şi-au riscat vieţile pentru a obţine aceste instantanee: bombele în formă de glonţ lansate de americani sunt surprinse cu câteva momente înainte să explodeze.

În timp ce regimul se concentrează să-i împiedice pe rebeli să intre în Tripoli, forţele aeriene americane "contraatacă". În ciuda acestor imagini, Barack Obama a declarat răspicat că "americanii şi coaliţia vestică nu vor încerca să-l omoare pe Gaddafi".

"Sarkozy, unde eşti?" a fost refrenul preferat al rebelilor antiguvernamentali, care se întreabă unde sunt întăririle promise de preşedintele francez. Ministrul apărării franceze, Gerard Longuet, spusese despre intervenţia occidentală din Libia că "trebuie să obţină mult mai mult decât încetarea atacurilor asupra civililor".

Rebelii fac drum întors din apropierea capitalei Tripoli, după ce au fost atacaţi de forţele lui Gaddafi

"Avem nevoie de mai multe atacuri aeriene. Astăzi am înregistrat o înfrângere (n.r. faptul că rebelii n-au intrat în Tripoli), dar mâine ne vom lua revanşa", a declarat un membru al "armatei" de rebeli.

Fiul lui Gaddafi se afla în SUA când a început conflictul

Luna trecută, când a început conflictul din Libia, Khamis Gaddafi, fiul cel mic al conducătorului african, se afla în SUA, într-un internship. Khamis, care acum conduce o parte a armatei tatălui său în războiul cu americanii, a făcut un stagiu de pregătire de o lună, la Los Angeles, pe banii americanilor.

El a "furat" meserie de la AECOM, o companie de arhitectură, inginerie şi consultanţă care lucrează pentru a moderniza infrastructura din Libia. Khadis a vizitat San Francisco, Colorado, Houston, Washington şi New York, unde s-a întâlnit cu reprezentanţii multor companii de top, printre care Google, Apple şi Intel. Mai mult, pe când se afla la New York, fiul lui Gaddafi chiar a asistat la un musical pe Broadway.

De când s-a întors acasă, Khadis Gaddafi pare să fi jucat un rol cheie în atacurile asupra rebelilor antiguvernamentali. Un oficial al armatei americane spune că mezinul familiei Gaddafi este "unul dintre cei mai activi în ceea ce priveşte atacul asupra civililor nevinovaţi".

Un purtător de cuvânt al AECOM s-a declarat "şocat şi revoltat" când a aflat care este rolul lui Khamis în conflict.

Nu este prima dată când fiii lui Gaddafi şi legăturile lor cu Vestul ajung pe prima pagină a ziarelor. Din telegramele Wikileaks, s-a aflat că Muatassim Gaddafi a dat o petrecere extrem de costisitoare în Caraibe, cu ocazia Anului Nou, la care au fost invitaţi să cânte Beyonce, Mariah Carey şi Usher.

 

 

Versiune mobil | completa