Proteste sindicale în ziua moţiunii de cenzură. Apel la Salvare din mulţime: "I s-a făcut rău cuiva. Încă o victimă a sistemului"

Proteste sindicale în ziua moţiunii de cenzură. Apel la Salvare din mulţime: "I s-a făcut rău cuiva. Încă o victimă a sistemului"

O nouă moţiune, un nou miting de amploare în Capitală, de data aceasta miza este Codul Muncii.

Sindicaliştii pregătesc un nou miting de amploare în Capitală, într-o zi în care se dezbate o moţiune de cenzură, reuşita protestului de miercuri, cauzat de nemulţumirile generate de modificările la Codul Muncii, fiind pusă la îndoială chiar şi de unii organizatori.

Cele cinci confederaţii sindicale îşi vor uni din nou forţele, miercuri, într-un mare protest la care cheamă toţi angajaţii fie că lucrează la stat sau la privat, avertizându-i că preverile noului Cod al Muncii îi vor afecta pe toţi, deoarece vor ajunge nişte "sclavi la mâna angajatorului". "Dacă anul trecut v-a fost frică să ieşiţi în stradă, acum nu mai aveţi nimic de pierdut", este mesajul liderilor de sindicat către toţi angajaţii din România, afiliaţi sau nu la o federaţie.

Codul Muncii vizează direct salariatul care va rămâne la discreţia angajatorului, astfel că nu se va mai discuta despre profesii, ci doar despre muncitori - zilieri, susţin reprezentanţii salariaţilor. Citeşte mai multe pe www.gandul.info.

 

 

Versiune mobil | completa