"Probabil cel mai mic apartament din America" - Cum trăieşte în 8 METRI PĂTRAŢI o femeie care a visat să locuiască în centrul Manhattanului

Cohen şi-a reorganizat aparmantul pentru a folosi eficient spaţiul mic. Foto: Daily Mail

O femeie din Statele Unite trăieşte într-un apartament de opt metri pătraţi, în care a reuşit să-şi organizeze toate lucrurile, chiar dacă patul ei se află la doar 60 de centimetri de tavan, scrie The Daily Mail. "Probabil cel mai mic apartament din America", precizează ziarul.

În prima noapte în care a dormit în noul ei apartament, Felice Cohen a avut un atac de panică deoarece s-a trezit în mijlocul nopţii şi a realizat că este înconjurată de pereţi. De atunci au trecut trei ani, iar femeia este mai mulţumită ca niciodată de locuinţa ei situată în centrul New York-ului pentru care plăteşte de patru ori mai puţin decât vecinii din zonă. "Am vrut să locuiesc în Manhattan, dar nu eram dispusă să-mi cheltuiesc toţi banii pe chirie. Am găsit apartamentul acesta prin intermediul unui prieten", a povestit femeia. Ea plăteşte 700 de dolari chirie pentru apartamentul situat la un bloc de Central Park, în condiţiile în care o chirie în acea zonă este în jur de 3000 de dolari.

Cohen a fost nevoită să redecoreze apartamentul deoarece proprietara anterioară nu se descurcase să mobileze eficient locuinţa de 2,1 pe 3,6 metri. Cu 1.000 de dolari Cohen a reorganizat spaţiul, a instalat sertare şi etajere astfel încât locuinţa să fie confortabilă şi aerisită. Patul a fost mutat deasupra şifonierului, ceea ce i-a permis să creeze o mică sufragerie cu un fotoliu şi o măsuţă unde poate citi.

Apartamentul nu are bucătărie. Cohen a fost nevoită să instaleze lângă birou un frigider mai mic şi un cuptor cu microunde. Baia este de asemenea foarte mică. "Când ieşi de la duş trebuie să fii atent să nu te loveşti", avertizează femeia care s-a obişnuit între timp cu micile defecte ale locuinţei.

Un tur virtual prin apartamentul de opt metri pătraţi

"Cred că oamenii au prea mult spaţiu şi prea multe lucruri. Eu am crescut într-o casă unde aveam două dulapuri de haine la fel de mari ca tot apartamentul acesta, dar acum am învăţat să mai renunţ la diverse lucruri", spune femeia în legătură cu experienţa de a locui într-un spaţiu atât de mic. "De câte lucruri avem nevoie cu adevărat? De mult mai puţine decât am crede", conchide ea.

 

 

Versiune mobil | completa