Pompierii au curăţat DN 1 de vopsea şi diluant

Pompierii au curăţat vopsea şi diluant de pe DN 1

 

Două autocamioane, dintre care unui încărcat cu diluant şi vopsea s-au ciocnit frontal, noaptea trecută pe DN1, în zona localităţii Mohu. Neatent, unul dintre şoferi nu a redus viteza în timp ce traversa un sens giratoriu şi a intrat în autocamionul încărcat cu aproape 15 tone de vopsea şi diluant. În urma impactului, şoferul vinovat pentru producerea accidentului a ajuns la spital, iar sute de litri de diluant s-au scurs pe şosea, existând pericolul producerii unei explozii.
“Colegul a intrat pe contrasens! Încă nu pot să-mi dau seama cum s-a întâmplat accidentul. Mergeam normal şi m-am trezit cu el pe contrasens”, a spus Radu Marian, şoferul tirului plin cu material explozibil. Imediat după producerea accidentului, zona a fost securizată pentru că diluantul scurs pe şosea ar fi putut exploda oricând. Mai multe echipaje de la Situaţii de Urgenţă au intervenit imediat. Poliţiştii cred că accidentul s-a petrecut din cauza vitezei camionului. “Din primele cercetări, se pare că şoferul autoutilitarei care circula dinspre Râmnicu Vâlcea spre Sibiu nu a redus viteza de deplasare într-o intersecţie cu sens giratoriu, a pătruns pe contrasens, unde a acroşat semiremorca unui autotractor care circula dinspre Sibiu spre Râmnicu Vâlcea”, a Ana Martia Ivan, de la Poliţia Rutieră.
Două autospeciale cu apă şi spumă au acţionat mai bine de două ore pe DN 1, pentru a îndepărta dezastrul. “La faţa locului s-au deplasat două autospeciale de stingere a incendiului cu apă şi spumă. S-a acţionat pentru curăţarea carosabilului de scurgerile materialelor combustibile şi pentru izolarea zonei. Exista riscul producerii unei adevărate situaţii de urgenţă, prin urmare a fost nevoie de echipajele ISU la faţa locului”, a spus Diana Lazăr, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.
Timp de aproape două ore, până când echipele de intervenţie au eliminat orice pericol de explozie, s-a circulat cu greu pe un singur sens. Şoferul vinovat a rămas internat peste noapte la Spitalul Clinic Judeţean, pentru că s-a lovit serios la cap, mâini şi picioare.

 

 
Tag-uri:
explozie
,dn 1
,accident

 

Versiune mobil | completa