"Polanski, Polanski", o nouă piesă de Saviana Stănescu va ajunge la Sibiu

"Polanski, Polanski", o nouă piesă de Saviana Stănescu, la soloNova Arts Festival din New York, ajunge la Sibiu. Foto: Publimedia // Shutterstock

"Polanski, Polanski", o nouă piesă de Saviana Stănescu, va fi prezentată la soloNova Arts Festival din New York, urmând să ajungă şi în ţară la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, la Teatrul Odeon din Bucureşti şi Festivalul Internaţional de Film Transilvania - TIFF.

Piesa Savianei Stănescu, scrisă pentru actorul de teatru Grant Neale, va fi prezentată în festivalul newyorkez cu sprijinul Institutului Cultural Român din New York, informează site-ul instituţiei.

"Scriitura este uimitoare. Cu o remarcabilă şi captivantă interpretare a lui Grant Neal şi o regie adesea surprinzătoare de Tamilla Woodard. Interpretarea lui Grant Neal este extraordinară în profunzimea şi corporalitatea ei", potrivit unei cronici pe nytheatre.com.

Spectacolul îl prezintă pe Polanski care se luptă cu Polanski şi ceea ce se întâmplă cu un om strălucit, complex şi fabulos în defectele sale când este obligat să se confrunte cu propriile greşeli.

"«Polanski, Polanki» nu este nicidecum o docudrama şi nu se concentrează în special pe judecarea binelui şi răului, ci pe felul în care individul comite anumite acţiuni, se luptă cu ele şi le judecă", spune Grant Neal, director al Nomad Theatrical Co.

Spectacolul a fost realizat pe parcursul unui an de Nomad Theatrical Company şi combină elemente de monolog şi corporalitate şi chiar film. Montarea, cu o durată de 61 de minute, explorează trei momente de răscruce din viaţa celebrului cineast Roman Polanski, transpuse în ficţiune şi redate verbal în limbile engleză, franceză şi poloneză.

După cele cinci reprezentaţii la festivalul soloNova, spectacolul va fi prezentat la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, la Teatrul Odeon din Bucureşti şi Festivalul Internaţional de Film Transilvania - TIFF din Cluj-Napoca.

Festivalul soloNova Arts, ajuns la cea de-a 8-a ediţie, va avea loc în perioada 11 - 28 mai şi este dedicat reprezentaţiilor solo din diverse domenii: muzică, teatru, dans şi multimedia.

Laura Mitran, laura.mitran@mediafax.ro

 

 

Versiune mobil | completa