Peste 440 de kilograme de produse din carne şi de patiserie, confiscate de inspectorii DSVSA Sibiu

Peste 440 de kilograme de produse din carne şi de patiserie, confiscate de inspectorii DSVSA Sibiu. Foto: Silviu Matei

Peste 440 de kilograme de produse din carne şi de patiserie au fost confiscate, de la începutul lunii aprilie, în urma unor controale făcute de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Sibiu la unităţi care produc şi comercializează produse pentru Paşte.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Sibiu, de la începutul acestei luni, inspectorii instituţiei au făcut 208 controale la unităţi care produc şi comercializează produse pentru sărbătorile de Paşte - carne, produse din carne, ouă, produse de panificaţie, lactate şi fructe - şi au verificat în laborator peste 430 de probe de la astfel de alimente, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Cu toate că, în general, produsele alimentare oferite spre vânzare se încadrează în parametrii de calitate, aspect confirmat prin faptul că în această perioadă nu au fost semnalate situaţii deosebite şi nici toxiinfecţii alimentare, totuşi, în urma controalelor făcute, s-au constatat la unii crescători de animale şi operatori din domeniul alimentar abateri de la normele sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor. Pentru deficienţele constatate, s-au aplicat 31 de amenzi în valoare de 31.000 de lei, iar alţi 15 operatori comerciali au fost avertizaţi", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, neregulile au vizat spaţiile de depozitare şi comercializare supraaglomerate, lipsa monitorizării temperaturii în spaţiile de expunere şi comercializare, ambalajele deteriorate, neigienizate, etichetele lipsă sau neconforme, echipamentul de lucru necorespunzător, dar şi comercializarea animalelor vii şi a unor produse alimentare în spaţii neautorizate şi fără documente sanitar-veterinare.

Pe lângă amenzile şi avertismentele acordate, inspectorii DSVSA au confiscat peste 35 de kilograme de produse din carne, în valoare de 620 de lei, care nu aveau acte de provenienţă şi de calitate, şi peste 405 kilograme de produse de patiserie, în valoare de 6.085 de lei, produse care nu ofereau pe etichetă date privind elementele componente.

Inspectorii DSVSA au anunţat, totodată, că seria controalelor continuă şi în această săptămână, în care volumul de marfă rulată de comercianţi este extrem de mare, datorită apropierii Paştelui.

Diana Stancovici, corespondenti@mediafax.ro

 

 

Versiune mobil | completa