Peste 100 de femei din Transilvania, la seminarul "Şanse egale pentru cariere de succes"

Peste 100 de femei din Transilvania, la seminarul "Şanse egale pentru cariere de succes" Foto: Tibi Bologh / Mediafax

Peste 100 de femei din instituţii publice şi mediul privat din Transilvania au participat, marţi şi miercuri, la Cluj-Napoca, la un seminar în cadrul proiectului "Şanse egale pentru cariere de succes", derulat de SIVECO România, Academia de Studii Economice Bucureşti şi agenţia de presă MEDIAFAX.
Proiectul este co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial - Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) şi are o durată de 24 de luni, desfăşurându-se între 1 septembrie 2010 şi 31 august 2012, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La seminarul de la Cluj-Napoca au participat peste o sută de femei din instituţii publice şi din mediul privat din mai multe judeţe ale Transilvaniei.
Managerul de proiect Rodica Papadopol a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că seminarul este parte a proiectului "Şanse egale pentru cariere de succes", adresat în exclusivitate femeilor din toate cele opt regiuni de dezvoltare din ţară.
"Seminarul este parte a proiectului «Şanse egale pentru cariere de succes», adresat în exclusivitate femeilor din toate cele opt regiuni de dezvoltare din ţară. Proiectul se adresează managerilor de resurse umane, femeilor cu funcţii de conducere din întreprinderi, femeilor de afaceri care au avut o carieră de succes. Scopul este de a împărtăşi ideile lor şi a ne familiariza cu modul în care ele au reuşit să îşi atingă acest scop, o carieră de succes. Ne propunem să identificăm, în dialogul cu aceste doamne, o altă parte a grupului-ţintă, şi anume femeile care ar dori să urmeze cursuri de perfecţionare în managementul afacerilor, al organizaţiei, al resurselor umane. Cursurile vor fi ţinute de specialiştii Academiei de Studii Economice Bucureşti pe o perioadă de şase luni, începând din ianuarie 2012", a spus Papadopol.
Potrivit acesteia, grupul-ţintă al proiectului este format din 1.700 de femei, din care 800 sunt femei manager, iar restul femei care vor urma cursurile de perfecţionare.
Participantele la proiect beneficiază de un ghid pentru integrarea principiului egalităţii de şanse în politicile companiei.
"În cadrul ghidului elaborat de agenţia de presă MEDIAFAX este un capitol destinat studiilor de caz, care prezintă cazuri reale de discriminare şi modul în care au fost acestea soluţionate. În ghid se vorbeşte şi despre un comitet pentru egalitatea de şanse", a precizat Rodica Papadopol.
Valoarea totală a proiectului "Şanse egale pentru cariere de succes" este de 14,4 milioane de lei, el fiind derulat de SIVECO România, Academia de Studii Economice Bucureşti şi agenţia de presă MEDIAFAX.


Vasile Măgrădean, corespondenti@mediafax.ro

 

 

Versiune mobil | completa