Patronii care angajează la "negru" riscă închisoarea, nu pot accesa fonduri UE şi nici câştiga contracte cu statul

Patronii care angajează la "negru" riscă închisoarea, nu pot accesa fonduri UE şi nici câştiga contracte cu statul

Guvernul a decis ca angajatorii care folosesc mai mult de 5 persoane fără contract de muncă să fie pedepsiţi cu 1-2 ani închisoare sau amendă penală, sistarea ajutoarelor şi fondurilor UE şi interzicerea participării la achiziţii publice, dar a redus cuantumul amenzii prevăzute în proiectul iniţial.

Prevederile au fost introduse în proiectul de modificare a Codului Muncii aprobat, luni, de Guvern în vederea angajării răspunderii.

Prin acest document, Guvernul a stabilit ca angajatorii care primesc la muncă până la cinci persoane fără încheierea unui contract individual de muncă să fie amendaţi cu 10.000 - 20.000 de lei pentru fiecare persoană identificată. Sancţiunea este mai mică decât cea prevăzută în forma iniţială a proiectului, transmisă sindicatelor la sfârşitul săptămânii trecute, în care amenda era de 30.000 - 40.000 de lei pentru fiecare persoană identificată, fără a depăşi valoarea cumulată de 100.000 de lei pentru angajatorii care primeau la muncă fără contract până la trei persoane (faţă de până la cinci persoane în forma adoptată de Guvern). Citeşte mai multe pe www.mediafax.ro.

 

 

Versiune mobil | completa