O slujbă de Înviere va fi oficiată la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului

O slujbă de Înviere va fi oficiată la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului sursa sibiul.ro

O slujbă de Înviere va fi oficiată, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, iar credincioşii vor primi Sfintele Paşti în căniţe de lut, tradiţionale, confecţionate de meşterii din Horezu, judeţul Vâlcea.


Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Complexul Naţional Muzeal "Astra" din Sibiu, Paştele va fi sărbătorit şi în acest an în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, la Biserica de lemn din Bezded.


"Accesul vizitatorilor se va face pe la poarta 1 şi pe poarta de la Biserica din Bezded, începând cu ora 23.30. Sfintele Paşti vor fi oferite vizitatorilor în căni de ceramică, lucrate în vestitul centru al olăritului Horezu", se arată în comunicat.


Biserica de lemn din Bezded este un monument istoric care datează din anul 1754 şi a fost transferată în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului în anul 1990, fiind sfinţită un an mai târziu.


Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului este unul dintre locurile preferate de sibieni şi turişti pentru slujba de Înviere.


Anual, peste 3.000 de credincioşi îşi petrec acolo noaptea de Înviere şi prima zi de Paşti, plimbându-se pe alei şi admirând monumentele tehnicii şi civilizaţiei populare din toate zonele ţării. (sursa Mediafax)

 

 

Versiune mobil | completa