O brutărie, un supermarket şi 4 magazine alimentare, amendate de inspectorii de la siguranţa alimentelor. Vezi aici ce nereguli au găsit

O brutărie, un supermarket şi 4 magazine alimentare, amendate de DSV, amendate de inspectorii de la siguranţa alimentelor. Vezi aici ce nereguli au găsit


Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au dat în ultimele zile 9 amenzi. O brutărie, un supermarket, două unităţi de alimentaţie publică, un comerciant individual şi 4 magazine alimentare vor plăti sancţiuni de peste 19.000 de lei. Alte 8 firme s-au ales doar cu avertismente.

"În perioada 21 -26 iunie 2010, personalul de specialitate din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu, a continuat, acţiunile de control la unităţile care procesează, depozitează, transportă şi comercializează produse alimentare de origine animală şi nonanimală şi în zonele cu activitate turistică. Controalele au vizat respectarea cerinţelor privind condiţiile de igienă şi funcţionare a unităţilor şi a spaţiilor în care sunt manipulate, prelucrate şi depozitate produsele alimentare, condiţiile de depozitare a legumelor şi fructelor, evidenţa documentelor, calitatea produselor destinate vânzării, prin prelevări de probe pentru examene de laborator", a declarat Ioan Penţea, prutătorul de cuvâtn al DSVSA Sibiu.
.
În urma controalelor efectuate în unităţile cu profil alimentar s-au constatat unele abateri de la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, respectiv: nerespectarea condiţiilor generale de întreţinere a unor unităţi de comercializare; nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de depozitare şi prelucrare; spaţii frigorifice insuficiente, necorelate cu volumul de mărfuri expuse la vânzare; echipament de lucru neadecvat; documente care să ateste trasabilitatea şi calitatea produselor comercializate, incomplecte; comercializarea unor produse alimentare cu etichete neconforme.

 

 

Versiune mobil | completa