Nou acord de 3,46 miliarde de euro cu FMI. Mihai Tănăsescu: „Se închide o etapă de doi ani cu sacrificii mari din partea populaţiei, dar cu efecte extrem de benefice pentru viitor”

Nou acord de 3,46 miliarde de euro cu FMI. Mihai Tănăsescu: „Se închide o etapă de doi ani cu sacrificii mari din partea populaţiei, dar cu efecte extrem de benefice pentru viitor” Foto: Publimedia//Adrian Staicoviciu

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a aprobat cea de-a şaptea şi ultima evaluare a acordului stand-by cu România. Totodată, noua înţelegere va fi una de tip preventiv iar valoarea ei, exprmată în euro, se ridică la aproximativ 3,46 de miliarde.
"Percepţia unanimă a fost pozitivă faţă de ce s-a făcut în România în ultimii doi ani. (...) Se închide o etapă de doi ani cu sacrificii mari din partea populaţiei, dar cu efecte extrem de benefice pentru viitor", a declarat reprezentantul României la Fondul Monetar Internaţional, Mihai Tănăsescu, potrivit Mediafax.

Tănăsescu a precizat că membrii board-ului FMI au apreciat ideea de a asigura continuitate printr-un program care va privi în principal probleme de reformă structurală nerezolvate până în prezent.
România a mai primit suma de 11,27 miliarde de euro de la FMI în cadrul pachetului de asistenţă financiară de aproximativ 20 miliarde de euro. România a primit joi a patra tranşă, în valoare de 1,2 miliarde de euro, din împrumutul de la Comisia Europeană, astfel încât suma totală virată de Executivul Uniunii Europene în ultimii doi ani se ridică la 4,85 miliarde de euro.


Alexandra Chelu, alexandra.chelu@mediafax.ro

 

 

Versiune mobil | completa