Norul RADIOACTIV de la Fukushima a ajuns DEASUPRA ROMÂNIEI. ANM, pentru Gândul: Nu există "absolut niciun motiv de îngrijorare" - VIDEO

Norul RADIOACTIV de la Fukushima a ajuns DEASUPRA ROMÂNIEI - VIDEO

Norul radioactiv de la centrala nucleară japoneză Fukushima a ajuns în România, susţin specialiştii de la Institutul German de Cercetări pentru Mediu, care afirmă că particulele se află în prezent la 2500 de metri altitudine.
Specialiştii afirmă că, în cazul în care va ploua, substanţele radioactive vor ajunge în sol şi în apă, informează stirileprotv.ro.


Masa de aer poluat din Japonia va străbate România în două zile. Acum, norul de particule radioactive se află la 2500 de metri altitudine, iar vineri un alt nor va ajunge pe teritoriul ţării noastre, la 5000 de metri altitudine.

ANM: Nu este absolut niciun motiv de îngrijorare

Monitorizările făcute până acum arată că românii nu au motive de îngrijorare. Specialiştii care prelevează şi analizează zilnic probe din sol spun că nivelul de izotopi este de sute sau chiar mii de ori mai mic decât cota de alarmă.

Probleme pot apărea, însă, după ce particulele de Cesiu 137 şi Iod 131 sunt asimilate de om. Iodul ajunge în tiroidă, iar cesiul peste tot în organism. Daca iodul este periculos pentru doar câteva zile, Cesiul rămâne radioactiv timp de 30 de ani.


Specialiştii de la Administraţia Naţională de Meteorologie au declarat astăzi, pentru gândul, că nu există niciun motiv de îngrijorare pentru populaţie în ceea ce priveşte norul radioactiv. "Au fost măsurători efectuate în vestul Europei, care au dat rezultate foarte slabe ale concentraţiei de substanţe radioactive", a declarat meteorologul de serviciu al ANM. El a precizat că toate celelalte informaţii sunt "deformări ale presei".

 

 

Versiune mobil | completa