MJ: Instanţa americană a aprobat extrădarea lui Mihai Necolaiciuc

MJ: Instanţa americană a aprobat extrădarea lui Mihai Necolaiciuc

"Potrivit informaţiilor transmise astăzi, 2 martie 2011, de către Departamentul de Justiţie al Statelor Unite ale Americii, instanţa competentă americană a aprobat extrădarea către România a numitului Necolaiciuc Mihai cu privire la cererile de extrădare transmise autorităţilor americane în februarie 2008 şi septembrie 2009", informează MJ.

Mihai Necolaiciuc are la dispoziţie căile de atac prevăzute de legislaţia americană în materie - apel în faţa Tribunalului Districtual iar, în cazul în care se respinge apelul, poate ataca decizia în faţa Curţii Supreme de Justiţie a Statelor Unite ale Americii.MJ precizează că în legătură cu Necolaiciuc au fost înaintate autorităţilor americane trei cereri de extrădare. Ultima dintre acestea a fost comunicată, pe cale diplomatică, Departamentului de Justiţie al Statelor Unite ale Americii la data de 31 ianuarie 2011 şi urmează a fi examinată de către autorităţile americane.

Necolaiciuc se află în custodia autorităţilor americane, fiind arestat în vederea extrădării către România, începând cu data de 23 iunie 2009.

 

 

Versiune mobil | completa