Miting PSD: Fanfară şi covrigi cu mesaje împotriva parlamentarilor PDL şi a guvernului Boc

Miting PSD: Fanfară şi covrigi cu mesaje împotriva parlamentarilor PDL şi a guvernului Boc Foto: Silviu Matei / Publimedia

Aproximativ 200 de membri ai PSD Sibiu au participat, duminică, la un miting de protest faţă de Guvernul Boc şi au împărţit covrigi cu mesaje împotriva parlamentarilor PDL de Sibiu, protestatarii fiind însoţiţi de o fanfară care a interpretat cântece patriotice.

Aproximativ 200 de membri ai organizaţiei municipale a PSD Sibiu s-au strâns, duminică la prânz, în faţa sediului organizaţiei, din centrul oraşului.

Protestatarii au purtat şepci şi baloane roşii şi au avut pancarte pe care scria "Pensia minimă garantată în plată", "Locuri de muncă bine plătite în România", "Drepturi sociale respectate" şi "Locuinţe sociale pentru tineri".

Membrii PSD au fost însoţiţi de o fanfară care a interpretat cântece patriotice.

Din faţa sediului PSD, protestatarii au pornit într-un marş prin centrul oraşului şi s-au oprit, pentru câteva minute, în faţa sediului PDL din municipiul Sibiu.

Acolo a fost depusă o jerbă de flori, cu o panglică neagră, iar participanţii la protest au declarat că aşteaptă cât mai curând plecarea PDL de la guvernare, transmite Mediafax.

Pe durata protestului, membrii PSD au împărţit sibienilor covrigi de care erau legaţi fluturaşi cu pozele parlamentarilor PDL de Sibiu - Raluca Turcan, Ion Ariton şi Cornel Ştirbeţ - şi pe care se putea citi "Mai credeţi în câinii cu colaci în coadă?".

Preşedintele organizaţiei judeţene a PSD Sibiu, Ioan Cindrea, a declarat că protestul este îndreptat împotriva Guvernului Boc şi a măsurilor pe care acesta le-a luat în ultimii ani, "scăderea salariilor, impozitarea pensiilor, închiderea spitalelor, închiderea şcolilor, creşterea impozitelor, scumpirea medicamentelor".

Protestul PSD Sibiu a durat aproximativ o jumătate de oră.

Potrivit reprezentanţilor conducerii PSD Sibiu, în 22 de localităţi din judeţ, au avut loc acţiuni de ecologizare. În unele localităţi acestea s-au desfăşurat sâmbătă, iar în altele duminică dimineaţa.

Diana Stancovici, corespondenti@mediafax.ro

 

 

Versiune mobil | completa