MII de ROMÂNI AU LUAT CU ASALT mai multe supermarketuri din ţară, S-AU CĂŢĂRAT PE RAFTURI ŞI AU FOST CÂT PE CE SĂ LINŞEZE CÂŢIVA POLIŢIŞTI

MII de ROMÂNI AU LUAT CU ASALT mai multe supermarketuri din ţară, S-AU CĂŢĂRAT PE RAFTURI ŞI AU FOST CÂT PE CE SĂ LINŞEZE CÂŢIVA POLIŢIŞTI

Mii de români din toată ţara s-au înghesuit vineri dimineaţă la intrarea magazinelor care oferă o sticlă de doi litri de ulei gratis la fiecare altă sticlă cumpărată, dar nu mai mult de doi litri de persoană. În unele oraşe câţiva poliţişti erau aproape să fie linşaţi de cetăţenii care se îmbulzeau la intrarea în magazin.

Aceasta este o promoţie a aceluiaşi lanţ de magazine care în urmă cu o săptămână oferea un kg de zahăr gratis la fiecare kg cumpărat.

Şi acum, ca şi atunci, mii de oameni din Vaslui, Târgovişte, Vulcan, Mangalia sau Bucureşti, s-au luptat corp la corp pentru a beneficia de această promoţie, şi nu au lipsit nici scenele de violenţă: la Arad s-au aruncat cu sticle de ulei în oamenii de la coadă iar la Mangalia s-au spart geamurile.

CITEŞTE ŞI IMAGINI DIN ROMÂNIA REALĂ. Mii de români s-au călcat în picioare pentru un kilogram de zahăr la promoţie - VIDEO

Vaslui: Sute de persoane s-au înghesuit pentru a beneficia de oferta la ulei anunţată de un magazin

Sute de persoane s-au înghesuit, vineri dimineaţă, la un supermarket din centrul municipiului Vaslui pentru a beneficia de o ofertă la ulei, acestea aşezându-se la coadă cu câteva ore înainte de deschiderea magazinului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Vasluienii au început să se strângă în faţa magazinului încă de la ora 05.00 dimineaţă, deşi supermarketul se deschidea trei ore mai târziu. Supermarketul, care face parte dintr-o reţea de magazine din România, anunţa, cu câteva zile înainte, o promoţie la ulei. Mulţi dintre cei care au beneficiat de oferta supermarketului s-au mai aşezat odată la rând, întrucât nu li se permitea să cumpere decât o singură sticlă de ulei, una fiind oferită gratuit. "Pentru noi, pensionarii, este o adevărată pomană şi, chiar dacă am stat la coadă câteva ore, sincer merită. Spre deosebire de tineretul de astăzi, noi suntem obişnuiţi cu cozile de pe timpul lui Ceauşescu. Dacă ar fi dat mai mult de o sticlă, ar fi fost şi mai bine", a declarat unul dintre vasluienii aflaţi la rând.

Şi la Târgovişte, câteva sute de persoane s-au înghesuit la intrarea într-un supermarket care a oferit, de asemenea, o promoţie la ulei.

Martorii spun că în faţa magazinului s-a format o coadă de peste o sută de metri, pe mai multe rânduri. Iniţial, oamenii au fost disciplinaţi şi liniştiţi, însă ulterior speriaţi că marfa s-ar putea epuiza au început să se înghesuie. Mulţi dintre cei care s-au adunat în faţa magazinului au renunţat să mai stea la coadă şi să aştepte deschiderea magazinului.

"Nu mai stau. Sunt de la ora 05.00 aici, dar nu mai pot rezista să mă calce oamenii în picioare. Să le arătaţi lui Băsescu, lui Boc şi la toţi parlamentarii în ce situaţie ne-au adus, arătaţi acolo să vadă", a spus o femeie care a stat mai mult de patru ore la coadă.

În zonă au venit mai mulţi jandarmi şi poliţişti care au încercat să stabilească ordinea publică.

Arad: Peste 500 de persoane s-au înghesuit la un magazin pentru a cumpăra ulei la preţ redus

Peste 500 de persoane din Arad s-au înghesuit, vineri dimineaţă, să cumpere ulei la preţ redus de la un magazin din municipiu, unele dintre acestea leşinând, iar altele plângându-se că în înghesuială le-au dispărut portofelele, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Oamenii s-au aşezat în faţa supermarket-ului încă de la miezul nopţii, astfel că până dimineaţă s-au strâns la coadă peste 500 de persoane.

La ora deschiderii, cele peste 500 de persoane s-au înghesuit să intre în magazin, fără să ţină cont de recomandările personalului, care a încercat să permită accesul treptat. Cumpărătorii au mers direct la standul dedicat ofertei promoţionale la ulei, ei putând cumpăra două sticle la preţ de una. Din cauza aglomeraţiei create la intrarea în magazin, câteva femei au leşinat, o bătrână a fost rănită la mână, iar alte persoane au reclamat că le-au dispărut portofelele din buzunare sau din genţi.

În urma acestor incidente, nu a fost solicitată intervenţia medicilor, persoanele care au leşinat sau au fost rănite uşor primind îngrijiri la faţa locului de la alţi cumpărători.

"Toată lumea dădea din coate. Am văzut trei femei care au leşinat în înghesuială'', a spus o femeie. ''M-am aşezat la coadă la două dimineaţă, dar deja era multă lume acolo. Aşa ceva nu îmi amintesc să fi fost nici înainte de 1989", a declarat un pensionar.

Înghesuiala a durat câteva zeci de minute, până când marfa aflată la ofertă a fost epuizată. Reprezentanţii magazinului nu au dorit să facă niciun comentariu privind accesul cumpărătorilor în magazin.

Marian Buga, marian.buga@mediafax.ro, Teodor Istrate, corespondenti@mediafax.ro

 

 

Versiune mobil | completa