Mai mult de 90 de accidente grave de la începutul anului. Viteza şi neacordarea de prioritate, principalele cauze

Mai mult de 90 de accidente gave de la începutul anului. Viteza şi neacordarea de prioritate, principalele cauze

Numărul accidentelor care au avut loc pe şoselele sibiene de la începutul anului a scăzut comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Astfel, de la începutul lui 2010 şi până în prezent s-au produs 93 accidente grave, cu 23 mai puţin decât anul trecut, soldate cu 17 morţi.

Printre principalele cauze generatoare ale producerii de accidente rutiere rămân în continuare neadaptarea vitezei de deplasare la condiţiile de drum şi trafic, neacordarea de prioritate vehiculelor care circulă regulamentar şi indisciplina pietonală, respectiv traversarea neregulamentară, urmat de neacordarea de prioritate pietonilor, depăşirea neregulamentară şi consumul de alcool.
Numai în cursul săptămânii trecute s-au produs 4 accidente rutiere soldate cu 6 răniţi grav.

"Luând în considerare faptul că obţinerea permisului de conducere are la bază promovarea unui examen, nu ne rămâne decât să credem că soluţia ecuaţiei este dată de conceptul care, în această situaţie, joacă un rol foarte important - atenţia - un instrument aflat la îndemâna tuturor şi care ne poate ajuta ca atunci când suntem în trafic, să selectăm, din multitudinea mesajelor care ne înconjoară, doar pe acelea care ne asigură un drum sigur spre casă, drumul spre viaţă. Atenţia, coroborată cu câteva reguli şi măsuri preventive, reprezintă ingredientele necesare şi suficiente pentru o călătorie cu urmări nefaste", au declarat reprezentanţii IPJ Sibiu.
.

 

 

Versiune mobil | completa