Japonia, lovită de un tsunami. Vezi imagini live

Japonia, lovită de un tsunami. Vezi imagini live

UPDATE 3 Coasta japoneză a fost lovită de un tsunami. Au fost raportate valuri de 4,2 metri

UPDATE 2 Alertă de tsunami în Japonia, Rusia, Filipine şi Insulele Mariane

O alertă de tsunami a fost emisă vineri, incluzând Japonia, Rusia, Insulele Mariane şi Filipine, după un puternic cutremur cu magnitudinea de 8,8, înregistrat în nord-estul Japoniei, a anunţat Centrul pentru tsunami în Pacific, citat de AFP.

"Un cutremur de o asemenea magnitudine are potenţialul să genereze un tsunami distrugător care poate atinge coastele din apropierea epicentrului în câteva minute şi coastele mai îndepărtate în câteva ore", a precizat Centrul.

Centrul a plasat în alertă şi Insula Guam, Taiwanul, Filipine, Insulele Marshall, Indonezia, Papua Noua Guinee, Nauru, Micronezia şi Hawaii.

UPDATE: Magnitudinea cutremurului din Japonia, revizuită la 8,8

Magnitudinea cutremurului produs vineri în largul coastelor de nord-est ale Japoniei a fost ridicată la 8,8, a anunţat institutul american de geofizică USGS, citat de AFP.

Magnitudinea iniţială a seismului era de 7,9.

Un cutremur cu magnitudinea de 7,9 s-a produs vineri în largul coastelor de nord-est ale Japoniei, generând un risc de tsunami de până la şase metri înălţime, potrivit Agenţiei meteorologice japoneze, relatează AFP.

În capitala Tokyo, situată la 380 de kilometri distanţă, cutremurul a fost puternic resimţit timp de cel puţin două minute, iar majoritatea locuitorilor au ieşit pe străzi.

O alertă de nivel maxim a fost declanşată de agenţia japoneză, care a avertizat în legătură cu un tsunami de mare amploare, a cărui înălţime ar putea ajunge până la şase metri. (MEDIAFAX)

CLICK AICI PENTRU LIVE

 

 

Versiune mobil | completa