Japonia după tsunami. Peste 215.000 de persoane, evacuate

Japonia după tsunami. Peste 215.000 de persoane, evacuate

Mai mult de 215.000 de persoane au fost evacuate şi cazate în adăposturi din nordul şi estul Japoniei, după cutremurul violent urmat de tsunami din Japonia, a anunţat, sâmbătă, poliţia niponă, citată de AFP.

Mai mult de 100.000 de persoane au fost evacuate numai în prefectura Fukushima, 45.000 dintre acestea fiind locuitori din zona centralelor nucleare de la Fukushima.

Numărul total al persoanelor evacuate ar putea fi mult mai mare, însă poliţia nu dispune încă de informaţii privind situaţia din prefectura Miyagi, cel mai grav afectată de cutremur. Autorităţile japoneze au afirmat că mii de persoane sunt încă blocate în clădiri izolate de ape în prefectura Miyagi.

Guvernul a decis evacuarea populaţiei pe o rază de 10 kilometri în jurul centralei nucleare Fukushima 1 şi pe o rază de trei kilometri în zona centralei Fukushima 2, unde au fost înregistrate defecţiuni ale sistemelor de răcire a reactoarelor. Cele două centrale, care deservesc parţial regiunea Tokyo, sunt situate la circa 250 de kilometri nord de capitala niponă. (MEDIAFAX)

 

 

Versiune mobil | completa