Ilie Năstase a demisionat

Ilie Năstase a demisionat

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis a luat această decizie din cauză că nu poate lua un teren pentru construirea unei academii de tenis şI spune că decizia nu are nicio legătură cu scandalul fondurilor pentru Cupa Davis de la Sibiu.

Ilie Năstase a demisionat marţi din funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, după ce Tribunalul Timişoara a admis atât apelul Agenţiei Naţionale de Sport (ANS), cât şi cel al clubului Voinţa şi a decis rejudecarea procesului în care ANS cere evacuarea clubului de pe locul pe care Ilie Năstase îl obţinuse prin mai multe hotărâri de guvern şi unde intenţionează să construiască o academie de tenis. "Dacă de 8 ani de zile justiţia nu mi-a acordat un teren unde să construiesc o academie, un teren ceva, înseamnă că nu mai are rost să stau. M-am luptat, am vrut să fac ceva din sistem, dar se pare că nu pot. Vreau să rămân cu ceva în urmă, să arăt că am construit ceva, că am făcut ceva pentru tenis, dar nu am fost lăsat. Aşa că am decis să mă retrag. Justiţia m-a învins, mi-au tras un glonţ în cap. Nu voi mai reveni asupra deciziei", a declarat Ilie Năstase, care a ţinut totodată să precizeze că demisia sa nu are nicio legătură cu scandalul legat de cheltuielile pentru organizarea meciului de Cupa Davis, de la finele săptămânii trecute, de la Sibiu.

Prietenul său şi totodată vicepreşedintele Federaţiei Române de Tenis, Dumitru Hărădău, s-a arătat stupefiat de decizia lui Ilie Năstase. "Încă nu am vorbit cu Ilie Năstase, pentru că încă sunt tot la Sibiu, dar cu siguranţă voi discuta cu dânsul. Singurul om care îl poate însă face să se răzgândească este Ion Ţiriac. Demisia lui Năstase este un dezastru pentru tenisul romînesc. Fără Ion Ţiriac şi Ilie Năstase, acest sport nu are nicio şansă în România. Cu ei abia am reuşit să facem un buget de 2 milioane de euro şi ne-am bătut cu Franţa, care are 150 milioane de euro", a declarat Hărădău.

 
Tag-uri:
nastase
,tenis
,cupa davis

 

Versiune mobil | completa