Hilton din Sibiu i-a adus lui Nicolae Minea încasări de 1,8 milioane de euro

Hilton din Sibiu i-a adus lui Nicolae Minea încasări de 1,8 milioane de euro

Nicolae Minea a obţinut la hotelul de cinci stele Hilton Sibiu (fostul Palace Resort&Spa) încasări de 1,85 milioane de euro în primele şase luni ale acestui an, de peste două ori mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, când hotelul rula 870.000 de euro."În primul semestru al anului acesta hotelul a înregistrat un grad de ocupare de 58% faţă de 27% în aceeaşi perioadă a anului trecut", a declarat Dana Modrescu, marketing & pr manager al Hilton Sibiu, înregistrat pe compania Palace Dumbrava, care a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 3 milioane de euro.
Nicolae Minea a investit 25 de milioane de euro în afilierea hotelului la lanţul hotelier internaţional Hilton şi aşteaptă anul acesta încasări de 5 milioane de euro, potrivit ultimelor declaraţii.

În hotelul sibian de cinci stele se cazează atât oameni de afaceri, din care 15% sunt străini, dar şi turişti. Cazarea contribuie cu 44% în cifra de afaceri totală a hotelului, în timp ce segmentul de food&beverage aduce 56%, potrivit directorului de marketing şi relaţii publice al hotelului.
Spre deosebire de hotelul Hilton de cinci stele din Bucureşti, prima unitate din România afiliată la Hilton, care operează sub contract de management, hotelul Hilton din Sibiu operează sub franciză, ceea ce îi dă posibilitatea proprietarului să îşi aleagă echipa de management.
În hotelul din Sibiu lucrează 130 de angajaţi.
"Nu am făcut disponibilizări, dimpotrivă, am angajat", a spus Modrescu. La începutul anului, în hotel lucrau 125 de oameni. Hilton Sibiu operează de un an sub brandul de cinci stele al lanţului internaţional Hilton, fiind afiliat în iulie anul trecut.

Citeşte mai multe în Ziarul Financiar

 

 

Versiune mobil | completa