Harta războiului din Libia. Vezi ce operaţiuni militare a plănuit coaliţia împotriva lui Gaddafi

Harta războiului din Libia. Vezi ce operaţiuni militare a plănuit coaliţia împotriva lui Gaddafi

După trei zile de bombardamente intense, misiunea coaliţiei internaţionale contra lui Moammar Gaddafi este departe de a se fi încheiat. În mod cert, a fost atins un prim obiectiv (pierderea "capacităţii de apărare antiaeriană"), dar alt rezultat nu a fost confirmat încă de Tripoli - uciderea într-un atac aerian a unuia dintre cei opt copii ai "Fratelui Conducător", Khamis Gaddafi.

În cadrul coaliţiei nu există o opinie unitară dacă uciderea lui Gaddafi şi a familiei sale este sau nu un obiectiv al campaniei. Alt obiectiv sigur nu a fost atins, căci trupele guvernamentale şi-au menţinut atacurilor asupra rebelilor. La 200 km est de Tripoli, în cel de-al treilea oraş al ţării (Misrata), 11 persoane au fost rănite şi alte câteva zeci rănite de forţele loiale regimului.

Oamenii liderului libian "au adunat, sub ameninţare, circa 500 de persoane din afara oraşului şi le-au dus în centrul Misrata pentru a manifesta în sprijinul lui", a relatat pentru AFP un purtător de cuvânt al rebelilor din oraş. Împotriva mitingului pro-Gaddafi s-au adunat mii de locuitori din oraş, iar lunetişti urcaţi pe acoperişuri şi pe un tanc "au tras atunci asupra manifestanţilor", potrivit sursei citate. Citeşte mai multe pe www.gandul.info.

 

 

Versiune mobil | completa