Guvernul aprobă construirea a şase spitale de urgenţă private

Guvernul aprobă construirea a şase spitale de urgenţă private

Acordul a fost dat în şedinţa de miercuri a Guvernului, pe baza unui memorandum.

Informaţia a fost confirmată ulterior de purtătorul de cuvânt al Guvernului, care a precizat că, în zilele următoare, premierul Emil Boc va susţine "o declaraţie separată".

Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a declarat anterior pentru Medifax că ministerul vrea să construiască în parteneriat public-privat o reţea de şase spitale regionale de urgenţă, în Cluj, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş, Timişoara şi Bucureşti, în valoare de aproximativ 1,5 miliarde de euro, atât finanţarea, cât şi managementul urmând să fie private.

El a mai spus că noile spitale regionale de urgenţă vor fi gândite ca centre universitare care să asigure condiţii de asistenţă medicală de urgenţă unitară, în special pentru cazurile care necesită o abordare multidisciplinară în domeniul terapiei.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că prin acest proiect se urmăreşte crearea unor unităţi compacte autonome de urgenţă, cu funcţionalitate integrală - investigaţii, diagnostic şi tratament - care să facă posibilă eficientizarea serviciului medical prin reducerea timpului necesar şi a costurilor pentru stabilirea diagnosticului.

Costurile estimate de echipa de specialişti a Ministerului Sănătăţii pentru realizarea acestui proiect sunt de 1,5 miliarde de euro.

Ministerul Sănătăţii va participa în parteneriatul acesta cu terenurile pe care se vor construi spitalele, iar companiile eligibile cu partea de finanţare.

Cseke Attila estimează că în 14-16 luni ar putea începe construcţia unităţilor spitaliceşti.

 

 

Versiune mobil | completa