Fostul director al Muzeului Mediaş a zăcut mort în propria casă

Ciripitorul de la Muzeul Mediaş a amuţit


Fostul director al Muzeului Municipal Mediaş, Peter Weber, a fost găsit astăzi la prânz mort în propria casă.

Alertaţi că profesorul în vârstă de 61 de ani a lipsit astăzi de la biroul de la Muzeu, colegii l-au sunat la telefon, iar mai apoi l-au căutat acasă. L-au găsit mort în pat, în dormitor. "Luni dimineaţa a fost la serviciu la Muzeu şi l-am văzut, de atunci n-a mai venit şi nici nu l-am mai văzut. Ieri (n.r. - marţi) a fost liber, aşa că nu ne-am făcut probleme că n-a trecut pe la birou, dar azi de dimineaţă l-am aşteptat. Cum n-a venit l-am sunat la telefon şi pe fix şi pe mobil, dar în ciuda insistenţelor n-a răspuns nimeni. Am plecut cu Vladimir Şargu, şeful de serviciu de la Muzeu să vedem ce e cu domnul Weber, pentru că-l ştiam suferind. Am găsit poarta închisă şi am intrat pe la vecinul din spate. Uşa casei era întredeschisă şi am intrat. L-am găsit în pat, mort şi am sunat Poliţia pe la orele 13,30", a povestit Viorel Ştefu muzeograf la Muzeul municipal Mediaş.

Ştefu a mai spus că prin moartea profesorului Peter Weber comunitatea medieşeană pierde un important om de ştiinţă, un spirit deosebit şi un profesionist de excepţie.

Posibilă moarte de la atac cerebral
Acasă la Weber s-a deplasat Poliţia Mediaş şi medicul personal al profesorului, Vilmoş Dembrovsky, care a declarat că acesta suferea de mai multă vreme de diabet, iar cu ceva vreme în urmă fusese victima unui atac cerebral, de la care rămăsese cu anumite sechele post-traumatice. Potrivit medicilor, nu sunt suspiciuni privind o eventuală sinucidere sau crimă şi este foarte probabil ca Peter Weber să fi decedat cu două zile în urmă, fiind victima unui nou atac cerebral.

Profesorul trăia singur de mai mulţi ani de zile într-o casă de pe strada M.Kogălniceanu, soţia şi fiica acestuia fiind stabilite în Germania.

O carieră de excepţie
Peter Weber este absolvent al Facultăţii de Biologie de la Cluj-Napoca, specializarea zoologie. Pasionat de tot ceea ce înseamnă lumea păsărilor, Peter Weber şi-a ales pentru lucrarea de diplomă tema "Paseriformele din judeţul Sibiu", pentru care a primit nota zece. După facultate, Weber a devenit un iubitor al lumii păsărilor pe care n-a încetat să le observe şi să le cunoască, fiind autorul a numeroase articole în revistele de specialitate. Weber a stabilit adevărate recorduri în materie de ornitologie, fiind unul dintre specialiştii care au studiat trilurile păsărilor şi chiar a încercat să le reproducă fidel.

Profesorul Peter Weber a condus şi destinele Muzeului Municipal Mediaş vreme de zece ani, în perioada 1996-2006, iar în ultimi doi ani a fost cercetător şi şef al secţiei de Ornitologie la Muzeul Municipal Mediaş.

Dumnezeu să-l odihnească.

 

 

Versiune mobil | completa