Explozie la o centrală nucleară din Japonia - VIDEO

BREAKING NEWS. Explozie la o centrală nucleară din Japonia - VIDEO

O explozie a fost auzită la centrala nucleară japoneză Fukushima 1, iar deasupra zonei este vizibil un nor de fum alb, a anunţat agenţia niponă Jiji, citată de AFP.

Nivelul de radioactivitate în zonă este de 20 de ori mai mare decât cel normal, a precizat televiziunea japoneză NHK, adăugând că mai mulţi angajaţi au fost răniţi în urma incidentului.

UPDATE 10:00 Scurgere de cesiu radioactiv

O scurgere de cesiu radioactiv a fost detectată la centrala nucleară Fukushima 1, situată la 250 de kilometri nord de Tokyo, iar Agenţia pentru securitate nucleară şi industrială a apreciat că într-unul dintre reactoare s-ar putea declanşa un proces de topire a miezului, relatează AFP.

Un purtător de cuvânt al companiei Tokyo Electric Power (TEPCO) a precizat însă că procesul de topire a miezului nu a fost declanşat, iar compania încearcă să obţină o creştere a nivelului apei pentru răcirea reactorului numărul 1.

UPDATE 09:00 Probleme cu sistemul de răcire la o a doua centrală nucleară din Japonia

O a doua centrală nucleară, situată în prefectura Fukushima se confrunta, sâmbătă, cu probleme de răcire după cutremurul puternic care a devasat nord-estul Japoniei, a anunţat presa citând compania care exploatează aceste instalaţii, relatează AFP.

Anterior, agenţia Kyodo, care cita o comisie de securitate anunţa că radioactivitate de 1.000 de ori peste valoarea normală a fost detectată sâmbătă dimineaţa în sala de control a reactorului 1 de la centrala nucleară Fukushima Nr.1 din nord-estul Japoniei.

UPDATE 01:03 Hillary Clinton: "Una dintre centrale este într-o situaţie foarte dificilă"

Forţele aeriene americane au livrat produse de răcire centralei nucleare japoneze afectate de cutremurul puternic care s-a produs în largul Japoniei, a anunţat vineri secretarul american de Stat, Hillary Clinton, citată de AFP.

"Air Force tocmai au transportat un produs de răcire foarte important la una dintre centralele nucleare", a declarat ea în cadrul unei reuniuni la Casa Albă.

Potrivit lui Clinton, "una dintre centrale este într-o situaţie foarte dificilă din cauza seismului şi a lipsei de mijloace de răcire".

Clinton nu a precizat despre care dintre centrale este vorba. Dar, potrivit agenţiei Jiji, lichidul de răcire al instalaţiei nucleare nr.1 din Fukushima (nord-estul Japoniei) a scăzut la un nivel îngrijorător.

Radioactivitate de 1.000 de ori peste valoarea normală a fost detectată sâmbătă dimineaţa în sala de control a reactorului 1 de la centrala nucleară Fukushima Nr.1 din nord-estul Japoniei, a anunţat agenţia Kyodo, care citează o comisie de securitate, relatează AFP. Citeşte mai multe pe www.gandul.info.

Citeşte şi:

* ALERTĂ NUCLEARĂ ÎN JAPONIA. PREMIERUL A ANUNŢAT CĂ MAI MULTE CENTRALE NUCLEARE AU FOST ÎNCHISE. DIN PRIMELE INFORMAŢII, NU SUNT SCURGERI RADIOACTIVE

* DISCURSUL LUI BARACK OBAMA DUPĂ TSUNAMI-UL DIN JAPONIA

* UNDE URMEAZĂ SĂ AJUNGĂ TSUNAMI-UL DIN JAPONIA - Vezi aici o simulare pe ore

* Ultimele informaţii despre cutremurul şi tsunami-ul din Japonia, live pe Gândul şi Facebook

* LIVE DE LA UN BLOGGER ROMÂN DIN HIROSHIMA: în timpul cutremurului, crainicul TV continua să vorbească. "În fundal se aud obiecte buşind prin studio"

* Primul val tsunami atinge insulele Kurile din sudul Rusiei. VIDEO

* VIDEO - REPORTER JAPAN TIMES DIN TOKYO: CINEVA A ZIS DEJA UZUALUL "E CUTREMUR", DAR NE-AM DAT SEAMA CĂ NU ERA UN CUTREMUR OBIŞNUIT

* MĂRMUREANU, directorul Institutului de Fizică a Pământului, comentând cutremurul din Japonia. Ce efect va avea în România

* TSUNAMI ÎN JAPONIA. IMAGINI IMPRESIONANTE DE DUPĂ CUTREMURUL DE 8,8 GRADE

* CUTREMURUL din Japonia şi TSUNAMI-UL DEVASTATOR care a urmat - GALERIE VIDEO

* AVERTIZARE DE TSUNAMI ÎN SUA, RUSIA, INDONEZIA, NOUA ZEELANDĂ, CHILE ŞI FILIPINE, DUPĂ DEZASTRUL DIN JAPONIA. SE AŞTEAPTĂ VALURI DE 1 METRU ÎNĂLŢIME

* VIDEO - TSUNAMI-UL DEVASTATOR CARE A MĂTURAT COASTELE JAPONIEI. SUTE DE CASE, FERME ŞI DRUMURI AU FOST ÎNGHIŢITE ÎN CÂTEVA MINUTE

* VIDEO - IMAGINI DIN MIJLOCUL CUTREMURULUI DIN JAPONIA. Seismul, filmat dintr-o clădire din Tokyo. "Dumnezeule! Toată lumea a ieşit pe străzi, clădirile încă se leagănă"

* VIDEO - IMAGINI DIN TIMPUL SEISMULUI DIN JAPONIA: O FEMEIE NU SE POATE RIDICA DE PE TROTUAR, IAR BĂRBATUL CARE O FILMEAZĂ RESPIRĂ ÎNGROZIT


Free live streaming by Ustream

 

 

Versiune mobil | completa