DOSARUL CORUPŢIEI DIN VĂMI. Câţi vameşi şi poliţişti mai sunt arestaţi şi câţi sunt deja liberi. Misterul înregistrărilor: scenele de sex - clare, scenele de mită - neclare

DOSARUL CORUPŢIEI DIN VĂMI. Câţi vameşi şi poliţişti mai sunt arestaţi şi câţi sunt deja liberi. Misterul înregistrărilor: scenele de sex - clare, scenele de mită - neclare

Siret, Moraviţa, Foeni, Naidăş, Albiţa. La începutul anului, una după alta, vămile româneşti au fost "cucerite" de procurorii anticorupţie. Vameşii şi poliţiştii de frontieră au fost ridicaţi "en-gros" şi aduşi la Bucureşti cu elicopterele şi cu autocarele. În acest articol, aflaţi câţi dintre ei mai sunt arestaţi şi câţi sunt deja liberi, precum şi motivele pentru care unii dintre ei au fost eliberaţi.

În luna februarie, Direcţia Naţională Anticorupţie(DNA) a iniţiat o operaţiune de amploare în vămile româneşti. La acţiune a fost cooptată şi DGA din cadrul Ministerului de Interne. Cinci vămi - Siret, Moraviţa, Foeni, Naidăş, Albiţa - au fost aproape decimate. 237 de vameşi şi poliţişti de frontieră au devenit inculpaţi în dosarul corupţiei din vămi. Dintre aceştia, 168 sunt în continuare arestaţi iar alţi 69 sunt liberi, fie pentru că aşa au decis judecătorii, fie pentru că procurorii nu au propus arestarea preventivă.

Săptămâna aceasta, Curtea de Apel Bucureşti a decis punerea în libertate a unui lot de 17 poliţişti de frontieră de la vama Albiţa. Decizia a fost însă atacată cu recurs, iar judecătorii de la Înalta Curte au menţinut punerea în libertate doar pentru patru poliţiştii. Unul dintre argumentele invocate de magistratul de la curtea de apel a fost acela că inculpaţii sunt persoane educate: "Curtea are în vedere faptul că inculpaţii sunt persoane instruite din punct de vedere educaţional, au meseria de poliţist, evident că nu au antecedente penale, sunt suspendaţi din funcţia de poliţist de frontieră, astfel că nu se poate susţine că vor comite în continuare alte fapte de natură penală pentru a fi menţinuţi în stare de arest preventiv".

Mai mult pe www.gandul.info

 

 

Versiune mobil | completa