Deputatul PDL Alin Popoviciu vrea castrarea chimică a pedofililor şi monitorizarea lor cu brăţări electronice: „Nu vor păţi nimic, doar că viaţa lor sexuală va fi redusă la tăcere”

Deputatul PDL Alin Popoviciu vrea castrarea chimică a pedofililor şi monitorizarea lor cu brăţări electronice: „Nu vor păţi nimic, doar că viaţa lor sexuală va fi redusă la tăcere”

Deputatul PDL Alin Popoviciu propune adoptarea în Parlament a unei legi prin care cei care abuzează sexual minorii să poată fi condamnaţi la închisoare pe viaţă, ori, în cazul în care sunt eliberaţi, să fie monitorizaţi prin intermediul unor brăţări care transmit în timp real locul în care se află. Pentru cazurile severe, iniţiativa parlamentarului democrat-liberal prevede şi soluţia "finală": castrarea chimică a recidivistului.

"În primul rând, cer ca un om dovedit a fi pedofil să poată fi condamnat la închisoare pe viaţă şi ca pragul minim să fie ridicat la cel puţin 15-20 de ani de închisoare. Apoi, în cazul eliberării, respectivul să poarte o brăţară prin intermediul căreia să se ştie unde se află şi ce face. Genul acesta de monitorizare există şi în Germania. Dacă recidivează, trebuie castrat chimic. Acest lucru nu înseamnă nimic altceva decât că i se vor administra nişte medicamente prin care i se stopează pornirile sexuale. Nu va păţi nimic, atât doar că viaţa lui sexuală îi va fi redusă la tăcere", a explicat, pentru gândul, Alin Popoviciu, precizând că proiectul său se bazează pe susţinerea mai multor colegi de partid: "M-am inspirat din legislaţia poloneză, care e foarte severă în această privinţă. Şi în România, la fel ca în Polonia, există foarte multe cazuri de pedofilie, iar Codul Penal prevede pedepse de la doi la zece ani. Cred că iniţiativa mea va fi adoptată şi de Camera Deputaţilor şi de Senat. Sunt mulţi colegi care vor să semneze şi ei proiectul. Tocmai am avut o discuţie şi cu Silviu Prigoană, care mi-a spus că vrea să fie cosemnatar". Proiectul privind combaterea pedofiliei va fi depus săptămâna viitoare la Camera Deputaţilor. Pentru a intra în vigoare va trebui să întrunească majoritatea voturilor senatorilor, cei care vor avea ultimul cuvânt de spus în privinţa respectivei idei.

 

 

Versiune mobil | completa