Decizie surprinzătoare a FBI: serviciul cere ajutorul publicului DIN ÎNTREAGA LUME ca să rezolve următorul MESAJ CRIPTAT într-un caz de CRIMĂ:

Decizie surprinzătoare a FBI: serviciul cere ajutorul publicului larg ca să rezolve un MESAJ CRIPTAT într-un caz de CRIMĂ

Pe 30 iunie 1999, poliţiştii din St. Louis, Missouri (SUA) au găsit cadavrul unui bărbat de 41 de ani, care fusese omorât şi aruncat pe un câmp. Singurele indicii pe care le-au găsit oamenii legii erau două hârtii îndesate în buzunarele victimei, care conţineau mesaje criptate.

Astăzi, la aproape 12 ani de la descoperirea mesajelor, FBI încă nu a reuşit să le decripteze. "Suntem foarte buni în ceea ce facem, dar aici avem nevoie de nişte ajutor. Cineva care priveşte mesajul cu alţi ochi ar putea avea o idee genială, care să rezolve cazul", a declarat Dan Olson, şeful Unităţii de Criptologie a FBI. El spune că acest caz este unul dintre puţinele nerezolvate de FBI într-o perioadă atât de lungă.

Serviciul nu vorbeşte de nicio recompensă, spunând că, pentru cei care vor încerca să descifreze mesajul, sunt de ajuns provocarea şi satisfacţia că puterea minţii ar putea aduce un criminal după gratii.

"Chiar dacă vom afla că mesajele respective reprezintă o listă de cumpărături sau o scrisoare de dragoste, tot nu vom fi dezamăgiţi. Am vrea să vedem cum rezolvă cineva acest mister. Este un cod de criptare complet necunoscut pentru noi", a precizat Olson.

Cine doreşte să rezolve mesajul criptat trebuie să ţină cont de o informaţie foarte preţioasă: mesajul aparţine victimei, şi nu criminalului, lucru confirmat de FBI.

Mesajul constă într-o înşiruire, aparent fără sens, de litere, cifre, paranteze şi alte caractere. Consultă mai jos cele două pagini ale mesajului.

 

 

Versiune mobil | completa