Cel mai luxos şi mai rapid iaht din lume a fost scos la vânzare. Vezi cât costă şi ce viteză maximă poate atinge

S-a scos la vânzare cel mai luxos şi mai rapid iaht din lume. Vezi cât costă şi cu ce e dotat Foto: Business Insider

Cel mai luxos şi totodată, cel mai rapid vas în larg, iahtul Wallypower 118, a fost scos la vânzare, iar preţul său a fost estimat la 17,5 milioane de dolari. Nava, construită din fibră de carbon şi fibră de sticlă a apărut în cele mai importante publicaţii de profil din lume şi a fost prezentată şi în cadrul emisiunii Top Gear, scrie Business Insider.

Construit în anul 2002 de către Rodriquez Intermarine, iahtul cu o lungime de 36 de metri poate găzdui şase oaspeţi şi un echipaj de şase membri care să aibă grijă de navigarea sa. Ambarcaţiunea a fost creată pentru a domina apele şi nu pentru a fi un nou accesoriu luxos pentru miliardari, susţin constructorii săi. Ca o garanţie în plus a performanţelor sale, Wallypower 118 a fost testat de către o echipă de la Ferrari şi a primit "OK-ul".

Iahtul este dotat cu trei turbine pe gaz care generează o putere totală de 16.800 CP. Iahtul poate prinde o viteză de 112 km/h, fiind unul dintre cele mai rapide iahturi din lume. De asemenea, Wallypower 118 este cel mai mare motoriaht din seria Wally.

 

 

Versiune mobil | completa