Cât costă ÎN REALITATE un bilet de avion cu low cost-ul. Vezi care sunt taxele “ascunse” ale companiilor aeriene

Cât costă ÎN REALITATE un bilet de avion cu low cost-ul. Vezi care sunt taxele “ascunse” ale companiilor aeriene

Cei care se pregătesc deja de vacanţă şi vor să ştie cât costă transportul cu avionul cu o companie low cost trebuie să fie atenţi la taxele practicate de companiile aeriene. La tariful net al biletului pot fi adăugate şi alte costuri suplimentare reprezentând diverse taxe, în afară de taxele de aeroport. Astfel, cei care vor să plătească cu cardul vor fi taxaţi în plus cu 5 euro, persoanele care îşi doresc mai mult spaţiu pentru picioare mai scot din buzunar încă 10 euro, iar în cazul în care au bagaj la cală mai achită încă 30 de euro pentru un zbor dus-întors. La companiile de linie, taxa pentru bagajul de cală este inclusă în costul biletului.

"În general în preţul biletelor intră tariful net şi taxele de aeroport, care variază în funcţie de aeroporturile de pe care/pe care se zboară. Companiile aeriene low cost zboară pe aeroporturile secundare, cu taxe mai mici", au explicat pentru gândul reprezentanţii vola.ro.
În plus, la companiile low cost bagajele nu sunt incluse în tarif, pasagerii putând achita pentru acestea suplimentar o taxă. De exemplu, pentru un zbor cu Wizz Air sau Blue Air, bagajul de cală costă 15 euro pe direcţie de zbor per persoană, adică 30 euro pentru un zbor dus-întors.
De exemplu pentru Londra, taxele de aeroport sunt 105 euro pentru Tarom, 40 euro la Wizz Air şi 37 euro la Blue Air.

Taxa de loc


Cei care călătoresc cu Blue Air şi doresc să îşi aleagă un loc, la fereastră sau la culoar, trebuie să achite o taxă de 3 euro.

Taxa pentru picioare

Cine vrea să aibă mai mult spaţiu pentru picioare poate opta pentru locurile din avion din primul rând sau pentru cele situate lângă ieşirea de urgenţă. Pentru acestea compania low cost Blue Air percepe o taxă de 10 euro, iar Wizz Air o taxă de 5 euro pe zbor. De menţionat că pasagerii de pe locurile de lângă ieşirea de urgenţă trebuie să aibă o condiţie fizică bună, pentru că ei au obligativitatea de a ajuta însoţitorii de bord să evacueze pasagerii, în caz de urgenţă.

Mai mult pe www.gandul.info

 

 

Versiune mobil | completa