Bilanţul provizoriu al cutremurului din Japonia. Peste 1700 de morţi şi dispăruţi

Bilanţul provizoriu al cutremurului din Japonia. Peste 1700 de morţi şi dispăruţi

Mai mult de 1.700 de persoane au murit sau sunt date dispărute în Japonia, după cutremurul urmat de tsunami de vineri, care a provocat şi avarii la centralele nucleare de la Fukushima, relatează agenţia Kyodo, în pagina electronică.

O explozie produsă sâmbătă la centrala Fukushima 1 a provocat rănirea a patru angajaţi, însă aceştia sunt conştienţi, iar viaţa lor nu se află în pericol, a anunţat compania Tokyo Electroic Power (TEPCO).

Agenţia pentru incendii şi managementul dezastrelor a trimis la Fukushima echipe de pompieri specializate pentru intervenţii în caz de calamitate şi echipamente pentru asigurarea răcirii reactoarelor. Conform Agenţiei pentru securitate nucleară şi industrială, în apropierea reactorului au fost detectate elemente radioactive - cesiu şi iod.

Până în prezent, autorităţile au confirmat 600 de decese, iar 200 - 300 de trupuri neînsufleţite au fost transportate la Sendai, în prefectura Miyagi. Alte 200 de victime au fost trasnferate în morgi improvizate la Iwanuma şi Natori, tot în prefectura Miyagi, unde 650 de persoane sunt date dispărute. Citeşte mai multe pe www.mediafax.ro.

 

 

Versiune mobil | completa