Aproximativ 3.000 de credincioşi sunt aşteptaţi, în Sibiu, la "Procesiunea Învierii", în ziua de Paşti

Aproximativ 3.000 de credincioşi sunt aşteptaţi, în Sibiu, la "Procesiunea Învierii", în ziua de Paşti

Aproximativ 3.000 de credincioşi sunt aşteptaţi să participe, duminică, la "Procesiunea Învierii" organizată de Mitropolia Ardealului, prin centrul Sibiului, marşul urmând să înceapă după Vecernia din ziua de Paşti.

Potrivit reprezentanţilor Mitropoliei Ardealului, seria evenimentelor legate de Paşti va debuta, sâmbătă, la ora 23.30, prin Canonul Sâmbetei celei Mari, urmat de slujba de Înviere, programată să înceapă, în toate bisericile, la miezul nopţii.


La ora 01.30, în noaptea de sâmbătă spre duminică, se va oficia Sfânta Liturghie Pascală, în timpul căreia va fi rostit un "cuvânt de învăţătură" de către IPS Laurenţiu Streza, mitropolitul Ardealului.


Duminică, în prima zi de Paşti, slujba de Vecernie va fi oficiată de la ora 13.00, iar de la ora 14.00 credincioşii sunt aşteptaţi la o procesiune prin centrul oraşului Sibiu.


"Aproximativ 3.000 de credincioşi sunt aşteptaţi la «Procesiunea Învierii». Se va pleca de la Catedrala Mitropolitană, prin Parcul Astra spre centru şi înapoi la Catedrală", a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, Romeo Petrasciuc, din cadrul Biroului de presă al Mitropoliei Ardealului.


Marşul este programat să dureze o oră, iar zece jandarmi vor însoţi coloanele de participanţi pentru asigurarea ordinii publice.


Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Sibiu, în noaptea de Înviere, 30 de jandarmi vor asigura ordinea la 12 biserici din municipiul Sibiu, la mănăstirile din Orlat şi Ţichindeal, la o biserică din Mediaş şi în staţiunea Păltiniş. (sursa Mediafax)

 

 

Versiune mobil | completa