Aproape 90 la sută dintre angajaţi resping Codul Muncii în forma asumată de Guvern - studiu Myjob

Aproape 90 la sută dintre angajaţi resping Codul Muncii în forma asumată de Guvern - studiu Myjob

Studiul online, care a cuprins peste 2.800 de persoane, arată că jumătate dintre cei intervievaţi (48,27 la sută) consideră că noul pachet de legi din dimeniul muncii dezavantajează clar angajaţii şi favorizează patronii, în timp ce alţi 40,43 la sută dintre respondenţi se aşteaptă la abuzuri din partea companiilor, în urma aplicării noilor prevederi din Codul Muncii.

"Sub doi la sută dintre participanţii la studiu au fost de părere că noul Cod al Muncii va genera locuri de muncă şi va fi mai uşor să te angajezi (1,55 la sută) sau că vor fi mai bine plătiţi pentru munca prestată (1,49 la sută). Cei chestionaţi au mai spus şi că modificările vor crea confuzie, Codul nu era necesar (5,81 la sută), în timp ce doar 2,45 la sută cred că angajaţii vor fi mai performanţi cu noile norme", se arată într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, angajatorii s-au pronunţat cu greu privind noul Cod al Muncii, însă mai mult de jumătate (53,85 la sută) dintre companiile chestionate consideră că schimbările aduse de Guvern vor crea doar confuzie şi că o nouă legislaţie în domeniu nu era necesară.

Află mai multe din Gândul

 

 

Versiune mobil | completa