Alpinista dispărută în Făgăraş găsită moartă într-o prăpastie din zona Vârfului Buda

Alpinista dispărută în Făgăraş găsită moartă într-o prăpastie din zona Vârfului Buda

Femeia a plecat în munţi singură, încă de vineri, dar că dispariţia acesteia a fost anunţată abia luni de către prietenul său, care nu a mai putut să ia deloc legătura cu ea pe telefonul mobil.

Salvamontiştii spun că traseul de creastă al Munţilor Făgăraş este deosebit de periculos, iar parcurgerea unei asemenea zone ar trebui să se facă doar în grup. zona în care a fost găsită femeia se află la o altitudine de aproximativ 2.400 de metri, cadavrul fiind găsit într-o prăpastie adâncă de 70 de metri.

Salvamontiştii spun că este posibil ca femeia să fi fost suprinsă de o avalanşă în zona respectivă şi aruncată de pe creastă în prăpastie.

"Am adescoperit-o în zona Vârfului Bud. Este într-o prăpastie şi urmează să o scoatem de aici şi să o transportăm undeva la baza muntelui, iar operaţiunile vor mai dura câteva ore", a declarat Ion Sănduloiu.

El a precizat că trupul neînsufleţit va fi dus la morga Spitalului Judeţean din Piteşti pentru necropsie, astfel încât să fie stabilite cauzele decesului.

Femeia, era din Cluj-Napoca şi a încercat să facă un traseu de creastă, traversând Munţii Făgăraş din judeţul Argeş până în judeţul Sibiu. Ea a plecat în munţi singură, încă de vineri, iar dispariţia acesteia a fost anunţată abia luni de către prietenul său, care nu a mai putut să ia legătura cu ea pe telefonul mobil.

Citeşte mai multe pe www.mediafax.ro

 

 

Versiune mobil | completa