4 milioane de euro pentru modernizarea Maternităţii Sibiu. Secţia de Neonatologie va avea doar saloane de tip rooming-in

4 milioane de euro pentru modernizarea Maternităţii Sibiu. Secţia de Neonatologie va avea doar saloane de tip rooming-in

Clinica Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu va beneficia de lucrari de modernizare prin intermediul unui proiect finanţat de Banca Mondială, Banca Europeană de Investiţii şi derulat de Ministerul Sănătăţii. Valoarea contractului semnat de Ministerul Sanaraţii cu consorţiul câştigător este de 4 milioane de euro.

Proiectul presupune reorganizarea spaţiilor existente, pentru o mai bună funcţionare a acestora, precum şi îmbunătăţirea condiţiilor hoteliere. Se va crea un spaţiu distinct pentru externarea mamei şi copilului, reabilitarea integrală a două săli de operaţie şi dotarea corespunzătoare a acestora, amenajarea unui filtru controlat pentru intrarea în acest sector, toate saloanele vor avea două paturi şi grup sanitar , iar Secţia de Neonatologie va avea doar saloane de tip rooming-in - mama si copilul stau în acelaşi salon etc)

"Pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu semnarea acestui contract pentru modernizarea secţiilor de obstetrică şi neonatologie este o mare realizare. În primul rand, pentru ca din motive necunoscute, după semnarea în cursul anului trecut a protocolului de colaborare între Ministerul Sanătăţii si autorităţile locale, pentru reabilitarea a 22 de maternităţi din ţară, anumite spitale au fost scoase de pe acestă listă, printre acestea se afla si Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. La intervenţia anumitor factorilor de decizie, o delegaţie a băncii care finaţează proiectul, a venit la spital pentru o nouă evaluare a situaţiei, iar în scurt timp am primit inştiinţarea că spitalul rămâne in acest program. Ridicarea acestor secţii la standarde europene va conta în procesului de acreditare a spitalului. În prezent, aşteptăm ca acest consorţiu să ne contactaze pentru ca protocolul să intre în vigoare.Pe durata lucrărilor de reabilitare, activitatea în aceste secţii nu va fi afectată, iar pacientele nu vor avea de suferit", a declarat Dr. Gabriel Budescu, Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.
Din punct de vedere profesional, Maternitatea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu este de nivel trei, printre cele 15 din ţară considerate maternităţi de interes regional. Anual, în cadrul maternităţii se înregistrează peste 3000 de naşteri, iar printre pacientele care nasc la Sibiu se numără şi cele din judeţele Vâlcea şi Alba.

 

 

Versiune mobil | completa