12.000 de români preferă să vină acasă de Paşti, cu autocarele Atlassib

Daniel Micu, director Atlassib. Foto: Publimedia // Mihai Dascalescu

Peste 12.000 de români aflaţi la muncă în străinătate, majoritatea în Italia, preferă să vină acasă de Sărbătorile de Paşte cu autocarele Atlassib, în loc să zboare pe cursele low cost, ceea ce înseamnă în acest an o creştere de 10 la sută, faţă de 2010, a traficului companiei de transport rutier, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Daniel Micu, directorul Atlassib.

'În această perioadă înregistrăm o creştere de zece procente faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Zilnic, transportăm aproape o mie de pasageri, ceea ce înseamnă peste 12.000 de români care vin acasă de Paşti cu autocarele Atlassib', a precizat directorul Atlassib.

Jumătate din totalul pasagerilor Atlassib care vin din străinătate în ţară de Paşti, vin din Italia, 20 la sută, din Germania, 10 procente din Spania şi restul din alte ţări europene.

Românii plecaţi la muncă în străinătate preferă în continuare transportul cu autocarul, pentru că vin acasă încărcaţi cu multe cadouri de Paşti. Fiecare autocar Atlassib poate transporta 2,5 tone de bagaje, plus alte 2.5 tone, în remorcă.

'Am întâlnit chiar trei călători care aveau fiecare, 12 bagaje cu cadouri de Paşti. Putem transporta 5 tone de bagaje cu un autocar, care trage şi o remorcă', a explicat directorul Atlassib.

Tot mai mulţi români încearcă să stea cât mai mult cu familiile când vin în România, mai ales cei care lucrează în Italia şi Spania, dovadă că nu îşi rezervă bilete dus-întors, ceea ce ar însemna pentru ei, o reducere de 15 procente a biletului. De regulă, românii care lucrează în Germania, îşi rezervă bilete dus-întors.

Daniel Micu spune că începând din 9 aprilie până în 22 aprilie, românii plecaţi la muncă în străinătate, preferă să vină acasă cu unul din cele 200 de autocare Atlassib.

Un număr de 30 de autocare din flota Atlassib sunt maşini noi, achiziţionate în ultimul an şi jumătate. Atlassib este liderul transportatorilor internaţionali de persoane din România, încă de la înfiinţare, în urmă cu 18 ani.

 

 

Versiune mobil | completa