Zicu, din nou magistral! Timişoara - Gaz Metan Mediaş 3-1

Zicu, din nou magistral! Timişoara - Gaz Metan Mediaş 3-1

Poli a câştigat primul meci oficial din 2011 într-un mod cu care suporterii timişoreni s-au obişnuit în tur: trupa bănăţeană a revenit din nou după ce adversarii au deschis scorul.

Terenul s-a prezentat surprinzător de bine, ţinând cont de cât de mult a nins la Timişoara în ultimele zile, însă alb-violeţii au avut alte obstacole: frigul pătrunzător şi mai ales jocul medieşenilor. Fotbaliştii lui Pustai au stat foarte bine în teren, confirmând că au obţinut pe merit rezultate foarte bune în ultimele două sezoane pe terenul lui Poli. "Mediaşul a fost mereu o nucă tare pentru noi", spunea Dan Alexa înainte de meci, fapt care s-a văzut pe teren. Înainte de pauză, timişorenii au avut o singură fază în care au pus cu adevărat în pericol poarta lui Pleşca: Axente a pătruns excelent în careu de pe partea stângă şi a şutat dintr-un unghi dificil, însă mingea a trecut peste poartă. În rest, medieşenii au contracarat perfect atacurile previzibile ale gazdelor, aproape toate purtate pe partea stângă, unde Sepsi şi Zicu s-au luptat fără rezultate notabile pentru a trimite mingi utile spre Axente sau Magera.

Poli a ieşit de la vestiare ceva mai relaxată, iar Mediaşul a lovit în minutul 49: Scutaru a comis o greşeală copilărească în mijlocul careului, iar Dudiţă a profitat şi a deschis scorul.

Medieşenii au greşit însă după marcarea golului, încercând prea devreme să conserve rezultatul. O execuţie personală de excepţie a lui Goga în minutul 55 a adus egalarea. Putea fi chiar 3-1 la cinci minute după marcarea golului, însă Alexa şi Axente au ratat două ocazii imense într-un interval de trei minute. Scorul a devenit în cele din urmă 2-1, în minutul 62, cel mai bun marcator al Timişoarei, Ianis Zicu, marcând cu un şut din şase metri. Machidonul a fost din nou eroul lui Poli, marcând pentru 3-1 în minutul 76, după un un-doi care a făcut şah-mat apărarea Gazului.

Timişoara a refăcut astfel diferenţa de 5 puncte faţă de liderul Oţelul şi visează în continuare la primul titlu de campioană din istorie.

Mai mult pe www.prosport.ro

 

 

Versiune mobil | completa