Taifunul Tsonga

Echipa Frantei, luni, inainte de plecare

Vedeta francezilor, Jo Wilfried Tsonga, a dansat la bustul gol cu fetele din clubul Liquid şi a mărturisit că s-a distrat pe cinste la Sibiu. Tsonga este convins că la fotbal nu va fi atât de uşor ca la tennis şi se teme pentru echipa Franţei la Euro.

Jo Tsonga, finalistul de la Australian Open, care l-a învins şi pe Andrei Pavel, vineri, la Sibiu, a recunoscut că a petrecut o noapte nebună în Liquid. “Da, m-am distrat şi nu ascund lucrul acesta. Mi-a plăcut mult la Sibiu”, a spus Tsonga, luni, înainte de a pleca în Franţa.

Nebun după fotbal

Finalistul de la Australian Open a mai spus că iubeşte la nebunie fotbalul şi nu pierde niciodată meciurile echipei naţionale. “Chiar şi joc, când am ocazia, cu prietenii. Normal că ţin cu Franţa şi mă uit sau merg la meciurile echipei naţionale, când timpul îmi permite. La Euro o să ne fie greu. Jucăm cu echipa voastră (n.r. – România) în primul meci şi am emoţii, asta pentru că Franţa nu e într-o formă chiar bună, iar România este puternică acum”, a spus Tsonga, care nu crede că va apuca să meargă în Elveţia. “Am turnee atunci şi e imposibil să merg la Euro, deşi îmi doresc foarte mult asta”, a mai spus tenismenul francez.

Şi antrenorul Franţei, Guy Forget, crede că Franţa are meci greu la Euro. “Vă zic că batem noi pentru că altfel îmi sare presa franceză în cap când ajung acasă”, a spus acesta.

Sală eliberată, Sibiul favorit

Aşa cum au promis, organizatorii meciului de Cupa Davis dintre România şi Franţa au eliberat Sala Transilvania în mai puţin de 24 de ore de la terminarea ultimei întâlniri oficiale. Luni la ora 12.00 sala era goală şi suprafaţa de joc unde se antrenează echipa de baschet CSU Sibiu, dar şi cele de volei şi handbal feminin, a putut fi folosită. “S-a muncit toată noaptea de duminică spre luni pentru ca terenul de joc să poată fi folosit”, a declarat Cosmin Hodoş, director de marketing la Federaţia Română de Tenis.

Vicepreşedintele Federaţiei Române de Tenis, Dumitru Hărădău a declarat luni după amiază că Sibiul a fost cea mai insiprată alegere pentru meciul dintre România cu Franţa. “Am fost inspiraţi când am ales Sibiul ca gazdă, pentru că am găsit aici tot ce am avut nevoie. În momentul în care acest oraş va avea o sală de 4.000 de locuri, este primul care va fi luat în calcul pentru a găzdui din nou un meci de asemenea anvergură în Cupa Davis”, a spus acesta.

Francezii ne laudă

Directorul de competiţii al Federaţiei Franceze de Tenis, Christophe Fagniez, a mărturisit înaintea plecării de luni că delegaţia a plecat uimită de organizarea de calitate a acestui eveniment. Angajat la federaţiei franceze de 20 ani, acesta spune că organizarea românilor va fi un exemplu pe viitor. Fagniez a rămas uimit şi de politeţea sibienilor, dar şi de frumuseţea fostei Capitale Culturale Europene. “Eu organizez de mai bine de 12 ani meciuri de Cupa Davis şi de 20 de ani merg cu echipa noastră la toate partidele. Toţi am rămas uimiţi de cum a fost pregătit acest eveniment de către partea română. Chiar am vrut să-l cunoaştem cu toţii pe omul (n.r. – Aurel Munteanu) care a reuşit să facă aşa de bine totul. Eu am fost la Sibiu înainte de meciuri şi ştiu cum a fost sala. E incredibil cum s-a reuşit o astfel de organizare. Ne pare rău că scorul la meciuri a fost poate unul prea dur”, a mărturisit oficialul francez.

 

 

 

Versiune mobil | completa