România întâlneşte Polonia în primul meci din cadrul Campionatului European Under 20 - Divizia B

de Marius Ţone - Mediafax, Silviu Mihai

Foto: Mediafax (Ovidiu Dumitru Matiu)

Echipa naţională de baschet masculin a României întâlneşte, vineri, selecţionata Poloniei în primul său meci din cadrul Campionatului European Under 20 - Divizia B, turneu găzduit de municpiul Piteşti, în perioada 12-21 iulie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La competiţie participă 12 reprezentative, primele trei clasate urmând să se califice în Divizia A a Campionatului European U20.

România face parte din grupa A alături de Slovacia, Marea Britanie, Luxemburg, Ungaria şi Polonia. Grupa B este alcătuită din Belgia, Elveţia, Cipru, Olanda, Finlanda şi Portugalia. Partidele se vor desfăşura în Sala Sporturilor şi în Sala de Sport a Universităţii din Piteşti.

Prezentarea oficială a turneului a avut loc, joi, la Primăria Piteşti, unde au fost prezenţi în afară de edilul oraşului, managerul general al Federaţiei Române de Baschet, Horia Păun, dar şi doi oficiali ai FIBA, printre care şi Branko Lazarov, şeful comisarilor forului internaţional.

La competiţie sunt prezenţi 20 de arbitri, câte unul din fiecare ţară participantă şi alţi 8 neutri, precum şi trei comisari FIBA.

Cheltuielile pentru organizarea acestui campionat se ridică la aproximativ 500.000 de lei, 90 la sută din sumă fiind suportată de Federaţia Română de Baschet, iar restul de către autorităţile locale şi diverşi sponsori.

De vineri până la 17 iulie se va desfăşura faza grupelor, urmând ca la 19 şi 20 iulie să aibă loc sferturile de finală, respectiv semifinalele, iar în 21 iulie finalele.

 
Tag-uri:
baschet
,ce under 20
,

 

Versiune mobil | completa