VIDEO. Filme horror şi fantastice, prezentate în premieră în România la Festivalul "Lună plină" din judeţul Sibiu

de Adina Oşan, Laura Buciu

Foto: Facebook//Lună Plină - Festivalul Filmului Horror şi Fantastic

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de organizatorii festivalului de Film Horror şi Fantastic "Lună plină", cea de-a doua ediţie a evenimentului va avea loc în perioada 14 – 18 august, la Biertan, judeţul Sibiu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Unicul festival din România dedicat exclusiv cinema-ului de gen va avea loc într-o formulă extinsă: cinci zile de filme prezentate în patru spaţii de proiecţie, două indoor şi două în aer liber, expoziţii, workshop-uri de efecte speciale, concerte şi petreceri, secţiune competitivă de scurtmetraj, al cărei câştigător va fi desemnat de public, şi secţiune competitivă de lungmetraj, în cadrul căreia un juriu internaţional va acorda trofeul «Lună plină». De asemenea, începând cu această ediţie, la Biertan va funcţiona şi programul EducaTIFF, axat pe educaţia media şi cinematografică pentru copii şi adolescenţi", spun organizatorii evenimentului.

Conform acestora, printre primele titluri confirmate pentru această ediţie, difuzate în premieră absolută în România, se numără thriller-ul spaniol "El cuerpo", care a deschis Festivalul de Film Fantastic de la Sitges, în 2012, horror-ul american cu şi despre canibali familişti "We Are What We Are", apreciat la Cannes 2013 şi compilaţia extremă "V/H/S/ 2", lansată la Festivalul Sundance 2013.

Organizatorii mai anunţă că în 2013 festivalul îl omagiază pe cineastul american Brian de Palma, prezentând o versiune restaurată digital în acest an a filmului "The Fury", cu Kirk Douglas şi John Cassavetes, de la a cărui premieră se împlinesc 35 de ani.

De asemenea, va fi prezentată pelicula "Passion", cu Rachel McAdams şi Noomi Rapace, film care a avut premiera mondială anul trecut, la Veneţia.

Prima ediţie a Festivalului "Lună plină" a avut loc în perioada 16 – 19 august 2012 şi a strâns peste 3.000 de spectatori.

Festivalul de Film Horror şi Fantastic "Lună plină" este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi prezentat de Festivalul Internaţional de Film Transilvania.

 
Tag-uri:
festival
,filme
,horror

 

Versiune mobil | completa