Veniturile sibienilor sunt tot mai mici. Vezi aici în ce domenii se câştigă cel mai bine

Veniturile sibienilor sunt tot mai mici. Vezi aici în ce domenii se câştigă cel mai bine


Numărul sibienilor salariaţi a scăzut cu peste 12.000 de persoane faţă de luna ferbuarie a anului trecut. Seria vestilor proaste un se opreşte însă aici. Potrivit Direcţiei Judeţene de Statistică au scăzut şi veniturile angajaţilor.

Statisticile arată că la sfârşitul lunii februarie efectivul salariaţilor sibieni era de aproape 114.000 persoane, mai mic cu aproximativ 1.200 faţă de luna precedentă. Comparativ cu februarie 2009, numărul salariaţilor din judeţul nostru a scăzut cu 9,8% (-12403 persoane), la nivel naţional înregistrându-se o scădere cu 9,4%. Şi veniturile sibienilor sunt în scădere. Câştigul salarial mediu brut în luna februarie 2010, în judeţul Sibiu, a fost de 1889 lei /persoană, cu 51 lei mai mic decât media pe ţară. În aceeaşi perioadă, câştigul salarial mediu net în judeţ, a fost de 1379 lei /persoană, cu 52 lei mai mic faţă de luna precedentă. (- 3,6%).
Totuşi există domenii în care veniturile sibienilor au depîăşit media înregistrată la nivel judeţean. Mare parte dintre aceştia luceraza în industrie şi construcţii. Salarii mai mici au primti angajaţii din domeniul serviciilor, din agricultură, silvicultură şi piscicultură.
Faţă de media pe ţară, câştigul salarial mediu net realizat în judeţul Sibiu , în luna februarie 2010, a înregistrat o scădere cu 32 lei.

 

 

Versiune mobil | completa